Videopremiere: Snøskred sjekker inn på luksushotell

De trønderske indierockerne i Snøskred er albumaktuelle igjen, noe britiske The Guardian gleder seg til.

På andre singel fra sitt kommende andrealbum Empty House, sjekker Snøskred inn på «Lexington Hotel». Det synkront med at en annen ivrig hotellgjest, Glenn Frey, sjekket ut. Men ikke la den umiddelbare assosiasjonen lure deg til å tro at vi utelukkende skal til Eagles’ solkyssede Los Angeles.

«Lexington» er etter all sannsynlighet en referanse til det svenske tekstilmerket med samme navn, hvis parodi på USA i sengetøysformat ofte kan observeres i øvre middelklassehjem. Merket er selvsagt uttalt inspirert av den amerikanske østkysten, helt spesifikt New England (nå kan det tenkes at du, som jeg, ble minnet på Modern Lovers og Jonathan Richmans’ giganorme «New England»). Så vi skal selvsagt frem til er at britiske hotell har stativ til toasten du spiser til frokost.

Forvirret? Neida, vi ble bare inspirert til å begå en non sequitur etter å ha lest hva vokalist Karl Klaseie sier om låten.

– «Lexington Hotel» kom via en drøm etter å enda en gang ha sett Scarface altfor sent på kvelden. Jeg befant meg midt i et mafiaoppgjør og våknet opp svett og forvirret. Så vi brukte tre trommesett, faseforvirrede gitarer, pitch-shiftede congas, mystiske vibrafon- og gitarakkorder flettet sammen for å lokke lyttereren inn i denne imaginære verdenen.

Snurr video!

 

Empty House slippes 19. Februar. Vil du se Snøskred live, spiller bandet på Trondheim Calling 4. Februar.

X