Foto: Simon Skreddernes

HIGH FIVE: Må man bli sparket i pungen for å matche denne falsetten?

Hver uke high fiver vi noen som fortjener det – og spør om det du ikke visste du lurte på.

I dag: Kai Gundelach fra Gundelach

Hvem: Fremadstormende norsk elektronika-prins som holder sin første soloklubbkonsert på Jaeger i kveld.

Hvorfor? Etter singlene «Alone in the Night» og «Spiders» kan det ikke være særlig tvil om at Gundelach er noe av det aller mest spennende som er i ferd med å skje i norsk pop om dagen.

Kai Gundelach har så å si blitt Norges heteste pop-potet over natten. Ikke bare har Pharrell Williams forbarmet seg over falsetten hans – i liket med diverse mediehus med fingeren på pulsen som har kåret ham til 2016 mest spennende artister – han har også solgt ut releasekonserten på Jaeger i kveld! «Spiders» og «Alone in the Night» har åpenbart truffet en nerve, og i NATT&DAG-skyskraperen går det sport i hvem som kan imitere den tilforlatelige vokalen best. Vi tok en ufattelig kjapp prat med Gundelach:

Falsettvokalen din er slående. Er det noen som må sparke deg i pungen før du begynner å synge?

– Nei.

Ok. Hvordan er det å være Norges svar på How To Dress Well og også tilfeldigvis kle deg veldig bra (i sterk kontrast til How To Dress Well)?

– Takk! Har ikke hørt no særlig på han, ser han zalla ut?

Det… vet vi ikke. Vi i NATT&DAG synes i hvert fall låtene dine er helt topp. Og det gjør angivelig Pharrell Williams også!

– Joa, han spilte låta i programmet sitt Othertone på Beats1 :)) Jeg vippsa han no spenn for det.

Har det at du spilte inn låtene i Brooklyn gjort at du låter herlig unorsk?

– Trokke d. Studioet (Gary’s Electric) er ganske heftig da, så kanskje det gjorde at det låter «herlig unorsk». Også er produsent Joel Ford veldig flink da.

I pressemeldingen din blir det understreket at at bookerne på PiP var «fremoverlente» da de booket deg til å spille under årets festival. Er det en forutsetning å være fremoverlent når man skal booke deg?

– Haha, ja… S/O til PiP.

Du spilte før James Blake under PiP. Var det med skrekkblandet fryd, eller synes du egentlig at du utklasset den veike bleikfisen?

– Var kult det! Utklasserte han vel ikke tror jeg, han er jo jævla flink… Men bleik kan jeg si meg enig i at han er. Møtte han etter konserten, hyggelig fyr!

Du jobber utelukkende med analoge synther. Hvorfor?

– Pål Rokseth (bandmedlem og bidragsyter) introduserte meg for analoge synther. Er mye morsommere å være «hands on» enn å sitte å dra på knotter med en mus da… Også låter det jo fetere… Men det skal sies at et par softsynther har sneket seg med på EP-en heheh.

Hehe! Kan du fortelle oss litt om den kommende platen?

– Det er endel gamle låter som har blitt omarbeidet, også er det noen nyere. Låtene er ganske fine, litt søte og skumle.

Hva kommer til å skje på Jaeger i kveld?

– Forhåpentligvis så blir det en fin opplevelse, både for meg og de som kommer for å se/høre på. Sees!

X