Ny låt fra Bergens neste – og beste – eksportartikkel Chain Wallet

– Vi er definitivt en reaksjon på noe.

b
a

De ble nominert til NATT&DAG-prisen for Årets Konsert allerede i sitt første år som band, og det med kun to låter i det såkalte beltet. Nå kommer låt nummer tre – «Shade» – som allerede har fått et slags poetisk essay i sin ære på det internasjonale musikknettstedet 405.

Tiden frem til den vanskelige tredjelåta har tatt lang tid (de to siste kom i august 2014), og i mellomtiden har de har spilt på seg erfaring på alt fra Dattera til Hagen i Oslo til Tre Brør i Voss. Men hvorfor er de så UTROLIG treige?

– Vi slipper ny singel akkurat i dag fordi utvalgte tunger hevder vi lager «høstmusikk». Bortforklaringer har vi mange av, men vi kan ikke stikke under rockestolen at førsteutgivelsen er blitt surfet på litt for lenge. Heldigvis har vi laget mange nye låter siden sist. Vi har også spilt inn nesten et helt album og turnert rundt i større deler av kongeriket.

Fortell litt om Shade. Kjærlighetslåt?

– Har du hørt Vinnie sin «Halve meg er borte»? Også i vår låt møter vi en mann som nettopp har avsluttet et lengre romantisk forhold. Singelen vår er litt kulere, siden protagonisten i tillegg plages av et mystisk og mørkt nærvær. Følelsen av identitetsløshet og isolasjon preger vibben, noe enhver moderne 25-åring bør kunne kjenne seg igjen i.

Når kan vi egentlig forvente album?

– Vi ferdigstiller albumet i desember. Vi skal ikke avslutte innspillingen med to julelåter, men mangler to ballader som vi har spart til slutt. Ambisjonen er å unngå den tidligere nevnte «høsttrenden» og satse på våren 2016.

Rykter fra «over Bergensdammen» forteller at keyboardist og keyboardbarista Frode Boris har tatt barten! Det er blitt skrevet at man er «sikra suksess» med en «Erlend Øye-bart» i bandet. PR-stunt som har gått forferdelig galt, eller har det blitt bedre?

– Vi fikk med oss dette med «Erlend Øye-bart» og «sikra suksess». I og med at Erlend Øye jo slettes ikke har bart, bare et silkemykt «nude»-farget område der hvor barten ville vært, tolket Frode utsagnet som en umiddelbar oppfordring til å «ta barten». Planen var vel at dette skulle bli en snakkis i musikk-Norge, med noen oppslag i utenlandske blogger og så videre. Om du sammenligner de nye pressebildene våre med de gamle, for eksempel det smått ikoniske kattebildet, vil du se at hele gjengen har fulgt Frodes eksempel og kvittet seg med ansiktshår. Godt å vite at suksessen er sikret.

Intervjuet fortsetter under bartebildet.

Foto: Yngvild Gotaas Torvik

Foto: Yngvild Gotaas Torvik

The Wake – verdens beste band?

– The Wake er favorittbandet vårt, ja. Fun fact: Om du fjerner noen bokstaver fra bandnavnet vårt og stokker om på de resterende sitter du igjen med «The Wac». Neste spørsmål, takk!

Dere er pusekatter som lager popmusikk – ifølge dere. Er musikken deres en reaksjon på all den sosialrealisme som har kommet fra Bergen de siste årene?

– Altså, i telefonen snakker man gjerne litt krøkkete, kanskje sier man noe rart og angrer litt etterpå. Alle kan kjenne seg igjen. Det var snakk om at vi er mer pusekattaktige enn det det tøffe bandnavnet vårt tilsier. Men selvsagt setter vår middelklasseetos visse begrensninger for tekstuniverset, uten at vi nødvendigvis blir nødt til å mislike andres sangtekster om knusing av flasker og lignende.

Er dere en reaksjon på NOE?

– Vi er definitivt en reaksjon på noe, og dette er gjennomskuelig hvis du hører på låten vår. Kanskje spesielt hvis du hører på den flere ganger, og i tillegg deler den med alle vennene dine.

Chain Wallet