Kommentar: Damien Hirst-kritikk er forutsigbar og kjedelig

EN LITEN «publikumsskiller» dette: Det er mange som liker å hate Damien Hirst, men spør du meg blir ofte mye av kritikken forutsigbar og kjedelig. Utsagn av typen «hånd i hånd med luksusindustrien», «harry» og «pengemaskineri» avskriver effektivt Hirst som en seriøs samtidskunstner. Store deler av kunstverdenen ligger som kjent til venstre på den politiske aksen. Mer reglen enn unntaket er mange paradoksalt nok låst ideologisk, og klarer sjelden å se verden eller kunst på andre måter enn gjennom «kapitalens øyne», noe som etter mitt skjønn er fattig tekning og begrenser måten å se mennesket og kunst på. LES OGSÅ: […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X