Regissøren av tsjekkisk rånedokumentar: – Det er så lite som skjer i livene deres at de fremstår som fiksjonskarakterer

VI MØTER den tsjekkiske filmskaperen Martin Dušek på Bergen internasjonale filmfestival (BIFF). Han spør om vi har rånere også i Norge, eller «tunere», som de kaller seg i Tsjekkia. Vi bekrefter, selv om norske rånere neppe kan matche den ekstreme håpløsheten i Dušeks skittenrealistiske dokumentar Into the Clouds We Gaze. – Jeg har laget en dokumentarfilm om fortapt ungdom uten håp, drømmer eller framtidsutsikter. Min hovedperson Rada har lyst til å bli gaffeltruckfører på lager. Er det… vanskelig å bli gaffeltrucksjåfør? – Nei, men alt er vanskelig for Rada. Han får jobb gjennom et byrå, men får alltid sparken innen […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.