Regissøren av tsjekkisk rånedokumentar: – Det er så lite som skjer i livene deres at de fremstår som fiksjonskarakterer

VI MØTER den tsjekkiske filmskaperen Martin Dušek på Bergen internasjonale filmfestival (BIFF). Han spør om vi har rånere også i Norge, eller «tunere», som de kaller seg i Tsjekkia. Vi bekrefter, selv om norske rånere neppe kan matche den ekstreme håpløsheten i Dušeks skittenrealistiske dokumentar Into the Clouds We Gaze. – Jeg har laget en dokumentarfilm om fortapt ungdom uten håp, drømmer eller framtidsutsikter. Min hovedperson Rada har lyst til å bli gaffeltruckfører på lager. Er det... vanskelig å bli gaffeltrucksjåfør? – Nei, men alt er vanskelig for Rada. Han får jobb gjennom et byrå, men får alltid sparken innen […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X