Donald Trumps guide til ting fra boken «Tenk som en milliardær» (2005)

Hvilken sjampo er best? Hvilken is smaker best? Hva er den beste filmen? Det fineste maleriet? Donald Trump har svaret.

b
a

trumpDollarmilliardær og skyskrapereier Donald Trump kan mer enn å kalle alle meksikanere for narkomane voldtektsmenn. I tillegg til å være USAs lolleste presidentkandidat om dagen, er sitatmaskinen også en bestselgende forfatter. Fra braksuksessen med The Art of the Deal fra 1987 til Think BIG and kick ass in business and life fra 2007 teller det hele ti bøker. Kun to av disse er oversatt – noe klønete av Hegnar media – til norsk: Slik blir man rik (2004) og Tenk som en milliardær (2005). Det kan være givende å ta en nærmere kikk på sistnevnte.

Boka er bygget opp som en oversiktlig tipsbok, og lover på baksiden av coveret at «Selv om du bare absorberer ti prosent av innholdet i denne boken, vil du fortsatt ha gode muligheter for å bli millionær».

Tenk som en milliardær lever opp til den romslige undertittelen «Alt du trenger å vite om suksess, eiendom og livet», ved å ta for seg alt fra livets store spørsmål («Hvordan få gode venner», «Hvordan være gift») til uhyre konkrete problemstillinger som «Hvordan reise med stil selv om du ikke har privatfly» og «Hvordan bli behandlet som kongelig på et hotell».

Mest valuta for pengene får man i underkapittelet «Ting», der Trump lister opp ulike – nettopp – ting han mener holder høy kvalitet. For som han selv skriver: «For å ha det som er best, må du vite hva som er best». Dette er noen av de tingene Donald Trump synes er best:

Den beste isen: Isen til Häagen-Dazs med kirsebær og vanilje er helt klart favoritten, og jeg har prøvd mange varianter siden jeg lenge har hatt stor sans for is. Häagen-Dazs får konkurranse når jeg åpner mitt eget isutsalg i Trump Tower.

Den beste boken: Her har jeg to favoritter: The Art of the Dead og Slik blir man rik, begge skrevet av Donald J. Trump.

Den beste hamburgeren: Her har jeg to svar: Jeg liker hamburgerne fra McDonald’s og DT-burgeren som serveres hos Trump Grill i Trump Tower. DT-burgeren har definitivt høyest kvalitet, men jeg har vært en lojal kunde hos McDonald’s, og har til og med gjort en stor reklamekampanje for dem.

Den beste sjampoen: Den beste sjampoen er Head & Shoulders.

Tenk som en milliardær kulminerer egentlig i setningen over. Så enkelt kan livsstilslitteratur altså gjøres. Trump kutter ut all begrunnelse, og holder seg til knallhard konstatering. Hvorfor er Head & Shoulders den beste sjampoen? Hvorfor lurer du på det? Trump har sagt sitt: Head & Shoulders ER den beste sjampoen.

Teksten stod først på trykk i NATT&DAGs augustnummer.

LES OGSÅ: Instagramkonto dedikert til katter med Donald Trump-hår

Her er flere ting Donald Trump synes er best:

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 16.57.15

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 17.00.05

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 17.01.37

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 17.03.44

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 17.04.51

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 16.53.54

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 17.07.15

TRUMPbok