OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fleinvettreglene: Åtte tips til soppturen

I år måtte Norges sopp- og nyttevekstforbund legge ned sine tradisjonsrike soppkontroller, og årets soppsesong vil derfor være mer risikabel enn før. I fjor ble det funnet giftig sopp i 284 av rundt 6000 kontrollerte kurver. Vi går en ukontrollert sopphøst i møte, men en gjeng med plukkere som er vant med å klare seg uten statlig hjelp, er fleinplukkerne. Det vokser få farlige arter på gressletter, så faren for å forveksle fleinsopp med farlig giftsopp er heldigvis liten. Likevel er det viktig å dele gode tips, også for den psykedeliske delen av soppfolket. 1. Ikke fortell noen om ditt […]

Du må være abonnent for å lese saken

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Ikke abonnent? Med NATT&DAG-abo får du tilgang til alle våre saker, men også hyggelige priser på alle våre fester, konserter på Parkteatret, filmvisninger på Vega og mye mer.

Du kommer til å spare penger om du liker å leve livet.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.