En illustrert guide til det drinken på byen ikke forteller deg

Du blir det du drikker.

SPONSET INNHOLD
b
a

Dette intervjuet er støttet av Helsedirektoratet, og ble først publisert i NATT&DAGs studentguide, ute nå.

Hvis du kjøper en pakke sigg på butikken får du sterke advarsler fra helsemyndighetene som ønsker å minske inntaket av det som er helseskadelig . Men kompis, hvis du kjøper en drink ute på byen, ser du derimot sjeldent annen merking enn en fargerik paraply eller et sukkerbelagt bær. Her er derfor en guide til det drinkmenyen ikke forteller deg.

 Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.35.46

Churchill
Serveres i martini-glass.

Lages på blod, svette og tårer, og kan ved stort inntak føre til det samme. Vil føre til at du sier mye som andre sier videre, men vil også føre til at du gneldrer til alle som vil fortelle deg at du har drukket for mye, samt dra sitatet «ja, jeg har drukket mye, men du er et fjols, og i morgen skal jeg drikke mer, men du er fortsatt fjolsete» – eller varianter av den.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.36.09

Eggelikør
Serveres ofte i det man har for hånden, som for eksempel halvparten av et eggeskall.

Kan medføre underskudd på viktige mineraler og vitaminer, da drinkens innhold ofte brukes som argument for at den kan inntas like godt til frokost som til kvelds. Spesielt utsatte vil med jevne mellomrom bli påminnet likheten mellom «eggelikør» og «eggeliker», noe som ironisk nok kan føre til snøvlende utrop av fraser som «jeg er eggeliker» – noe de helt åpenbart er.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.36.17

Flirtini
Serveres i glass med høyt stett

Flirtinien ble først kjent fra Sex and the City. Kan ved stort inntak føre til hodepine av kosmopoliske dimensjoner, samt overforbruk av sko grunnet balanseproblemer. Flirtinien kan også være en katalysator for forvirrende og trolig destruktive forhold til mennesker som kaller seg ting som Mr. Big og Aidan. Er det virkelig sånn man vil leve livet i byen?

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.36.34

Horse’s Neck
Serveres i highballglass

Var i sin spede ungdom som føll i 1890 en alkoholfri drink med ingefærøl, is og sitronskall, men fikk rundt 1910 tilført alkohol. Kan i sin moderne form føre til langt fjes, hes stemme og en underlig tendens til å sovne stående. Vil også føre til at man er mer komfortabel på alle fire, enn på to.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.36.24

Gin sour
Serveres i coctailglass

Man blir sur, får en umiskjennelig lukt av granbar og kan få bærlignende utvekster på kroppen.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.36.50

Irish coffee
Serveres i kaffekopper

Irsk kaffe er kaffe med alkohol, i motsetning til norsk kaffe, som oftest kun inneholder klassedistinksjoner, sosiale markører og et fiffig bilde i kremen. Et overforbruk av irsk kaffe kan føre til uforståelig tale og nedsatte funksjoner i hjernen – eller såkalt «fløte på toppen». Kan også føre til et problematiske forhold til vanlig kaffe, og dermed til et av de mest slitesterke sosiale båndene mennesker har.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.37.33

Ouzo
Serveres helst i Hellas

Den greske drinken nytes med måtehold i sitt hjemland, men fører ofte med seg blant annet finansielle problemer når den eksporteres til andre land. Et stort, privat inntak vil over tid svekke kjøpekraften din og forholdet til mennesker rundt deg, samt gå utover familie og venner.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.37.22

Old Fashioned
Serveres i et hjortehorn

I tillegg til å gjøre deg satt og sedat, fører Old Fashioned også til unyansert konservatisme, og en manglende åpenheten for nye impulser eller innspill. Bringer med seg dårligere kosthold og gjør at man lettere sover på vilkårlige steder. Kan også føre til utstrakt gambling på hasardspill som bingo og vri åtter, hvor gevinsten i beste fall er en fruktkurv eller en ukes forbruk av kamferdrops og/eller kaffefilter.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.37.40

Tequila Sunrise
Serveres i en halv melon

Bak skyene skinner alltid solen, men bak solen igjen er det et stadig ekspanderende mørke av sorte hull og brennende kometer. Tequila Sunrise vil lynraskt ta deg fra gryende morgensol til stummende natt, og man kan ved stort inntak utvikle både lysskyhet og svartsinn. Det sies at Ikaros falt mot jorden fordi han fløy for nærme solen, men trolig var han også godt sauset inn i denne drinkvarianten.

Skjermbilde 2015-09-16 kl. 18.37.04

Mojito
Serveres i et glass med rom til mange mynteblader

Denne drinken er tilsynelatende en blanding av busk og drink, eventuelt en slags blomst forkledd som alkoholholdig væske. Kan føre til at du også ender opp i eller ved en busk, eventuelt dukker opp forkledd som en slags blomst i lystige lag. Gjør deg jordnær i forstand at du ofte sovner i hager og på myke jordlapper på vei hjem.

Dette intervjuet er støttet av Helsedirektoratet, og ble først publisert i NATT&DAGs studentguide, ute nå.