Bartendernes skrekkhistorier

Det er ikke alt du har lyst til å bli husket for etter en bytur. Her er noen historier fra de mest edru menneskene på byen.

SPONSET INNHOLD
b
a

Dette intervjuet er støttet av Helsedirektoratet, og ble først publisert i NATT&DAGs studentguide, ute nå.

Noen damer i 50-årene hadde sånn «damenes julebord». Etter at de hadde sittet der i noen timer og bestilt mer og mer rødvin gikk hun ene på do. Da hun kom tilbake til bordet og satt seg ned igjen spydde hun plutselig. Hun spydde knallrødt over sin hvite Chanel-jakke, over hele bordet og over alle venninnene. Hun ble jævlig flau, og stakk med en gang.​

vida lillVida Lill Gausemel

Vi har endel overstadig berusa folk innom. Vi har heldigvis vakter på kveldstid og får luka ut mye gjennom de, men folk er flinke til å ta seg sammen når de går forbi vaktene. For oss bartendere er det ofte veldig vanskelig å skille mellom litt full og sinnssykt drita, derfor pleier jeg å ta kortterminaltest på dem: Gi dem kortterminalen, og så ser jeg hvor lang tid de bruker på å sette inn kortet. Da ser du tydelig hvem som klarer å sette det inn og hvem som ser trippelt.

En kollega fikk faktisk en kortterminal kasta etter seg, fordi en fyr var så sint fordi han ikke fikk en øl til. Først tok han kortterminalen, så tok han tipsglasset og pælma etter bartenderen, så all tipsen gikk veggimellom og kortterminalen ble ødelagt.

Hadde også en episode med en fyr under Cupfinalen i fjor, som skulle høre på en fotballsang. «Sett på Rosenborg-sangen!». Jeg sa «Beklager, har en full bar her, så kan du kanskje høre på den et annet sted?» Da klikka han fullstendig og sa det var den dårligste servicen han hadde opplevd.​

selena sefanySelena Sefany

Vi hadde stengt for kvelden, vakten hadde gått, vi hadde vaska hele lokalet. Det var noen timer siden siste gjest forlot lokalet. Plutselig gikk døra til do opp, og ut kommer det tre personer. De spaserer rolig forbi oss, og låser seg selv ut av lokalet. Vi rekker ikke si noe, bare sitter der og måper. De må ha vært der inne i flere timer. Hva gjorde de der? Vi rakk ikke spørre.​

 

peter vollset

Peter Vollset

Det kom engelsk turist som var klinkende edru innom en kveld. Var bare ute og tok en pils. Stilte seg i baren, kjøpte en komplisert IPA og leste i boka si. Jeg står med ryggen til, og hører plutselig et brak og noen som roper. Jeg snur meg og engelskmannen er borte. Folk står og stirrer ned på gulvet på andre siden av bardisken der han stod. En kis prøver å hjelpe ham på beina igjen. Engelskmannen står og sjangler og snurrer og kaster opp. Har drukket en halv øl. Veldig overraskende, for å si det mildt.

Så begynner ei jente, en svenske, å rope fra en bås at jeg skal kaste ham ut, han er jo så jævla full. Det skjer ALDRI, at andre gjester skriker at folk skal kastes ut.

Det som etter hvert blir tydelig er at kisen ikke er full, han har fått et anfall eller noe. Han er klar i hodet, eller så klar i hodet man kan være etter man har besvimt, slått tenna i bardisken og så spydd. Men svensken nekter å gi seg, prøver å oppfordre ham til å spy mer og sånn. Synes det er driturettferdig at han, som er så full, skal få sympati.

Engelskmannen hadde slått ut en tann og krabber rundt på gulvet og prøver å finne den. Svensken er så utrolig ufordragelig, at en kis fra det andre bordet, en av de som hjalp ham, tar lua hennes – en svart SM-aktig offiserhatt i skinn – og pælmern ut på gata. Resultatet er at hun slår ham i trynet. Han dytter henne unna, og da blir vennene hennes forbanna på ham fordi han har slått venninna og det bryter ut en svær jævla slosskamp. Heldigvis var lua hennes ute, så det var lett å få henne ut av lokalet. Skreik at hun skulle ringe snuten. Etter veldig mye om og men, dro hun og vennene hennes av gårde.

Da var det velta bord, fly forbanna folk, og en stakkars engelskmann som sitter på knærne i sitt eget oppkast som leiter etter tanna si. Så kommer purken! Svensken ringte, men gikk før de kom! De har hørt at noen har blitt overfalt du her, men her er det bare en turist som har fått illebefinnende. Var ganske sprøtt å forklare purken det hendelsesforløpet der. ​