UKAS HIGH FIVE: Fisken som trolig har verdensrekord i befruktning

Hver uke high fiver vi noen som fortjener det – og spør om det du ikke visste du lurte på.

I dag: En fisk

I et forsøk på å gi browserhistorikken vår litt mer schwung og panache å skilte med, svingte vi en tur innom Forskning.no og kom over en sak om en tangkutling
 som har satt verdensrekord i å ordne seg damer. Ifølge forskere skal fisken ha hatt seg med mellom 15 og 25 hunnfisker denne sensommeren. Fisken ønsker å være anonym for å ikke belaste fremtidige avkom.

Halla. Hvor er du nå?

– Halla. Nå er jeg i Oslo faktisk. Lader batteriene litt utafor Operaen. Får 13000 barn snart vet du, så viktig med litt tid for meg selv akkurat nå kjenner jeg. Pleier å være en del snadder som flyter ut i vannet her rundt midten av august hvert år, men har vært stille de siste par årene.

Det lå en svær musikkfestival der før. De flytta den.

– Faen. Det forklarer saken. Har ikke så god tilgang på nyheter her nede så får ikke med meg sånt. Funker det bra det nye stedet eller?

Funker greit. Mye samme opplegg.

– Orker ikke det der festivalkjøret jeg, dette høres kanskje litt pretensiøst ut, men jeg kjenner at jeg er litt ferdig med livemusikk egentlig.

Du liker best å drive med litt andre ting og tang?

– Jeg takket ikke ja til dette for at du skal drive å komme med slappe fiskepuns. Er hypp på å få i gang en seriøs samtale her.

Sorry, mann. Skal prøve å holde meg. Kan du ikke begynne med å fortelle hvordan du fikk så bra game?

– Altså… Det er ganske enkelt egentlig. Fisk er vanedyr, de drar de samme stedene for å gyte hver eneste helg. Når jeg er ute pleier jeg å finne en jente jeg liker, men, og dette er nøkkelen, jeg venter til at jeg har sett at hun drar samme sted noen helger på rad før jeg sjekker henne opp. Tok noen studiepoeng psykologi når jeg bodde i Oslo og der lærte jeg at bare det å se en person flere ganger er nok til at du liker den personen bedre. For henne er det som om hun allerede kjenner meg når jeg går bort til henne. Ved å vente fremstår jeg også som en fisk som har mye på gang og som ikke er desperat.

Hvis du begynner med The Game og de greiene der har du allerede tapt. Sjekking må komme naturlig. Her ute i sjøen er det håpløst med vanlige bøker og sånn, kan ikke laminere hver jævla side heller, men fikk tak i en kopi på lydbok. Sørgelige greier!

Ja trist opplegg! Men hva skjer etterpå?

– Pleier å holde det ganske low-key. Jeg måtte flytte ut til Hitra på grunn av jobben, her ute har jeg den fordelen at jeg kan bruke den, vel, kulturelle kapitalen jeg opparbeidet meg i Oslo til å skille meg litt ut. Kutlingene som bor her er som sild (følger gjerne stimen, journ.anm), de har ikke fått med seg HBO, håndbrygget kaffe, komplisert øl, den slags er eksotisk her borte. Pleier å invitere på litt kjapp ramen og TD eller noe annet som høres litt spennende, men ikke pushy ut. Du må få det til å høres ut som det er to kompiser som skal henge, ikke som om du er ute etter kloakkåpning på første date.

Er det alt?

– Nei. Jeg vet ikke hvordan det er for dere mennesker, men for oss tangkutlinger så er det mannen som skal se bra ut. Jeg spiser kun tang, trener tre-fire ganger i uka og bruker 9-10k på klær i måneden. Men, jeg flasher det ikke, pleier å late som at jeg ikke vet selv at jeg ser jævlig bra ut, ingen liker folk som er cocky.

Nå har du jo rekorden. Hva er ellers planene fremover?

– Det der med rekorden, det er ikke min greie. For meg handler det om erfaringene og ikke erobringene. Hvis noen forskere vil kalle det en rekord så får de vel gjøre det, jeg tenker heller på rekorden som et biprodukt av at sommeren 2015 var en bra greie.

Akkurat nå gjør jeg litt research til en bok om de beste tv-seriene noensinne. Det kommer til å bli mye TV når jeg må være hjemme med 13000 unger, og har alltid følt at jeg har en sterk penn.

X