Ny utgave av NATT&DAG ute nå!

Plagiat, Frykt og LOL i Las Vegas, hanekamp i Thailand, Taylor Swift og Donald Trump – og mer til.

b
a

Redaksjonen er fortsatt utslitt etter den internasjonale IPA-dagen på torsdag (den finnes!), så vi venter med slippfesten til neste uke, hvor vi har Øyanatt-arrangement på Jaeger i Oslo. Magasinet er likevel ute, og her er noe av det du kan lese, om du plukker med deg et eksemplar:

PLAGILAT: Etter Dagens Næringslivs The New Yorker-plagiat og den påfølgende plagiatdebatten i sommer, er det greit å oppsummere litt. Vi lånte litt her og der, og mener vi har kommet frem til den ultimate kommentaren om plagiat.

KUL RETORIKK!: Meningssommeren er over, og Norge går over til en traurige kronikkhverdagen. For å ikke glemme, har vi samlet de beste argumentene, som Tore Renbergs seksualundervisnings-raljering og Ørjan Burøe om kvinner og kroppspress.

REPORTASJE FRA LAS VEGAS: Jakten på en oppriktig opplevelse i verdens minst oppriktige by.

HANEKAMP I THAILAND: Militærjuntaen i Thailand har slått hardt ned på gambling, men den tradisjonsrike og blodige  hanekampen pågår fortsatt.

LITTERATUROMTALER: Hva har Donald Trump. Michel Houellebecq og László Krasznahorkai til felles? Helt sikkert mye, men de er i hvert fall i NATT&DAGs nyeste nummer.

FESTIVALTYPISK: Vi svarer på voksenmedias «Festivaltyper»-artikler, og utvider paletten for typete typer du kan møte  – eller har møtt – på sommerens musikkfestivaler.

SMIL & GIFT MØTER ULRIK IMTIAZ ROLFSEN: Litt Eivind Trædal og litt Charlie, men sykt lite gangster.

BERLIN UTEN Å BLUNKE: Intervju med Sølvbjørnen-vinner Sturla Brandth Grøvlen, som har filmet to og en halv time lange En natt i Berlin i en tagning

KETSJUP & SENNEP – NY MATSPALTE: Våre nye matanmeldere Ketsjup & Sennep, to helt vanlig folk, besøker nyoppstartede restauranter og utesteder, og har en mer eller mindre fruktbar dialog. «En matspalte basert på riksavisenes tradisjonelle matspalter– med en folkelig vri», ville vært en blurb fra for eksempel Erik Fosnes Hansen.

VERDENS BESTE JENTE: En 25 år gammel manns tanker om alentur til London for å gå på Taylor Swift konsert, og om kjærligheten til et popfenomen.

ET VÅTT MARERITT: Fritt Vilt-regissør Roar Uthaug er premiereklar med Bølgen, en virkelighetsnær og særnorsk vri på en siten, amerikansk sjangeroppskrift: katastrofefilmen.

HARD STIL: Vi dro på heldags cruise med med hardstylere i Oslofjorden.

INTERVJU MED «FARAO»: Kari «Farao» Jahnsen er lei av at late, utenlandske artister putter henne i nordisk sangerinne-kategorien.

LIVETS HARDE REALITETER: Dramaserien UnReal er nok et bevis på at reality-TV alltid vinner til slutt.

+ Uteliv-, scene- og kunst-anbefalinger, musikk- og filmanmeldelser, 5 i bagen, Best Akkurat Nå, osv osv.

NATT&DAG august