Kommentar: Å kriminalisere intimkirurgi er å si at kvinner må beskyttes fra seg selv

Forrige uke skrev Ellen Støkken Dahl en kommentar der hun tok til orde for å kriminalisere intimkirurgi. Dahl argumenterer for at loven mot kjønnslemlestelse også bør fange opp frivillig kirurgi fordi praksisene er ganske like. Å hakke av klitoris og sy sammen de ytre kjønnsleppene for å hindre at kvinner forvalter egen seksualitet, er imidlertid noe ganske annet enn at en kvinne ønsker å forminske egne kjønnslepper i en relativt smertefri operasjon. Denne nyansen ser ikke Dahl. At operasjonen er estetisk og ikke medisinsk nødvendig synes å provosere Dahl fordi slik praksis opprettholder «myter som er ment å kontrollere kvinners deltagelse i samfunnet». […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.