Utstilling: Fattig kunst – rik arv

Opprør, opposisjon og alternative strategier for kunstproduksjon er stikkord for den kommende utstillingen Fattig kunst – rik arv. Arte Povera og parallelle praksiser 1968–2015. Den tar for seg den italienske politiske kunstbevegelsen Arte Povera. For grave oss litt dypere ned i materien, slo vi av en prat med en av kuratorene bak utstillingen, Andrea Kroksnes. Kan du kort forklare opphavet til bevegelsen? – Arte Poveras utgangspunkt var de politiske protestbevegelsene på slutten av 60-tallet. Det besto av studentopprør og borgerrettighetskamp, og var i opposisjon til forbrukersamfunnet og den økende kommersialiseringen av kunstverden. Begrepet Arte Povera ble introdusert av den italienske kunstkritikeren Germano Celant […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X