Hva inspirerte Kenneth Engebretsen til å bli rapper?

Noen må fortelle hva som har skjedd her. Jeg vil ha en unnskyldning, sier Kenneth Engebretsen.

b
a

1. Mange vokser opp uten muligheter og ville dødd for en liten sjanse. Jeg var stortalent i fotball, og blowa det. Jeg skulle på et uttak på Jordal, og møtte ikke opp. Mora mi hadde pakket sekken min. Jeg tok den med og la den i en oppbevaringsboks og gikk på senteret. Det ville jeg ikke gjøre igjen, kaste bort et talent. Det er så frekt.

2. Jeg ville hvitvaske meg sjøl. Jeg levde her med disse folka, og det var ikke så jævla lett. Det kunne vært verre, men man kan ikke tenke sånn heller. Ok, jeg drev med mye faenskap, det kan jeg skrive under på. Nå vil jeg jobbe med kidsa og hjelpe dem. Mange kan ikke det like godt som jeg kan, for de har ikke vært gjennom det.

3. Å få en stemme, og kunne fortelle. Det er ikke alle som har gått gjennom så mye dritt som har evnen til å snakke om det. Noen blir bare iskalde og jævlige, og noen knekker sammen. Jeg føler at jeg kan sette meg ned og være overbevisende og ta opp kampen. Noen må fortelle hva som har skjedd her. Jeg vil ha en unnskyldning. Ikke til meg. At de på Stortinget skal beklage seg for hva de har gjort. Da må jeg bli ganske svær, så det skal jeg bli.

LES OGSÅ intervjuet med Kenneth Engebretsen her.

LES OGSÅ: Kenneth Engebretsens topp åtte ting å gjøre i Groruddalen!