Oslo Sessions: – Redningen for fans av norsk musikk

Er Oslo Sessions Lydverkets arvtager?

b
a

Lørdag var det premiere på Oslo Sessions, et nytt musikkprogram på nett, der hver episode består av intervju og liveopptak med en norsk artist. Vi sendte avgårde noen spørsmål til Mats Willand, en av guttene bak konseptet.

Dere kaller det Lydverkets arvtager – hvordan er Oslo Sessions i forhold?

– Vi har aldri kalt det for arvtageren til Lydverket selv, men det er jo naturlig å referere til Lydverket når man snakker om et norsk musikkprogram. Vi har valgt å satse på Sessions som blir mer som en presentasjon av den artisten vi viser og mindre redaksjonelt innhold enn hva Lydverket hadde. Dette kan forandre seg i fremtiden, men foreløpig mener vi det er fint for både artist og lytter at hver episode dedikeres i sin helhet til en artist.

Dere kaller det arvtageren til Lydverket jo, jeg har pressemeldingen her:

Skjermbilde 2015-02-09 kl. 18.02.26

Uansett – hvordan fylle tomrommet etter Slettemark?

– Det tror jeg ikke vi verken klarer eller prøver på.

Er dere redningen for norsk musikkjournalistikk?

– Vi viser som sagt frem artister, og er på den måten kanskje redningen for fans av norsk musikk, men når det gjelder norsk musikkjournalistikk vil vi nok heller gi den noe å skrive om.

Noen det har blitt skrevet VELDIG mye om er jo OnklP & De fjerne slektningene. Dere kjører på med TO Slekta-episoder. Hvorfor?

– Etter vi hadde filmet konserten hadde vi såpass mye matreale vi følte vi burde vise, og lengden vi ønsker på episodene gjorde at det ble sånn. Så da ble det sånn.

Hva annet enn P & Slekta kan dere friste med?

– Blant annet Torgeir Waldemar, Sea Change, Damien and the Wolves. Vi ønsker å vise kjente og ukjente artister på en likeverdig måte og ser at vi har en god blanding allerede.

Burde Styggen på ryggen vunnet Spellemann for årets hit?

– Musikk er smak og behag og det er vanskelig å gi et offisielt stempel på den måten uten at det er basert på målbare tall i forhold til antall avspillinger på radio, streaming osv. Men det er flere medlemmer i redaksjonen som mener at det var årets hit, ja.

«Norge er uten tvil et musikkland!» står det også i pressemeldingen. Hva er det beste med musikklandet Norge?

– Musikerene og fansen. Døllt svar, men det er vel kanskje at fansen i Norge er veldig sultne og artistene ser ikke ut til å stenge serveringen. Vi i Oslo Sessions føler at dagens norske artister har en kortere vei til utlandet enn tidligere (kanskje?), og dette påvirker jo musikken her ved at den kanskje lages for internasjonale ører i større grad enn tidligere og dette gjør noe spennende med musikken. Norske musikkfestivaler! Alle i Oslo Sessions crewet er håpløst glade i festivaler, og norske festivaler er bra!

Hva kunne vært bedre?

– Det burde vært et sted man kunne sett Sessions med norske artister!

Prognose for musikkåret 2015?

– Musikkåret 2015 er det eneste som kan få musikkåret 2014 til å se dårlig ut. Tipper vi!