Tale Kjøs: – Det har oppstått en fryktkultur mellom deler av utelivet og skjenkekontrollen

Kunstnerne Hus er nominert til Osloprisen for Årets Utested. Fortjener de prisen?

b
a

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets beste utested her.

Vinn billetter til Årets Beste Fest (Osloprisen etterfest) her! 

Hva preger utelivs-Oslo?

–  Oslos uteliv preges av mye god kultur om dagen, med kunst, konserter, mat, drikke og klubb og det blir spennende å se hvordan dette utvikles fremover.

Hvorfor er dere nominert?

 –  Hvorfor vi er nominert vet nok NATT&DAG bedre enn meg, men jeg håper og tror at det er fordi vi har klart å ta et av Oslos fineste steder tilbake til Husets kjernepublikum; kunstnerne og alle de som ønsker å ha mer kunst i hverdagen sin. Og fordi at de som driver på huset er lidenskapelig opptatt av kunst, kultur, mat og drikke.

Hva er det folk flest ikke vet om å drive et utested i Oslo?

–  Akkurat det samme som folk flest ikke vet om alle andre bransjer de ikke jobber i. Det er heller ikke noe mål å lære alle opp i hvordan det er å jobbe ute, folk flest skal få lov til slippe å vite hvor kjedelig det kan være. Men de burde vite at de skal oppføre seg og gå hjem når de blir for drita.

Hva er det beste og det verste med Oslo?

–  Jeg liker å holde meg i midten og hverken digge eller hate, men det beste er å bo her, det verste er å høre på hva folk som ikke bor her mener om oss som bor her.

Hvordan kan Oslo bli en bedre by?

–  Oslo er en bra by, og vi kan bli bedre til mye, men det kan jo alle byer. Det jeg håper er at vi klarer å beholde en by for alle, også de som ikke har så mye penger.

Vi har også nominert Torggata Kennelklubb og Jaeger i samme kategori. Hvem av de andre burde ikke vært nominert?

– Hehe, for et spørsmål å stille om bransjekollegaer. Begge er gode steder som har satset utenfor det eksisterende og skapt noe nytt. Det setter jeg stor pris på og jeg er stolt over å være nominert sammen med dem.

Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets utested, og hvorfor?

–  Jeg tenker at det er opp til NATT&DAG å avgjøre. Jeg holder fokuset på Huset og det vi driver med her, så får andre nominere. Men det er mange bra steder som kunne blitt nominert, og det gleder meg.

Hvem har imponert deg mest i 2014?

–  Alle de som startet noe på egenhånd!

Og hvem bør skjerpe seg i 2015?

 – Alle må alltid skjerpe seg litt på en eller annen måte. Men jeg håper jo at vi kan få enda bedre dialog med myndighetene. Det har oppstått en fryktkultur mellom enkelte deler av utelivet og skjenkekontrollen, som gjør at gjester behandles vilkårlig i vurdering av beruselse og oppførsel. Det er vi ikke tjent med. Også håper jeg vi som jobber med service i utelivet snart er ferdig med å snakke om «ti ting en bartender hater som du ikke vet». Det er vår jobb å servere festglade mennesker og da må vi bare forvente at ikke alle klarer å knekke «edru bartender»-koden.

Har du noen gang hatt en real kølle som gjest på Kunstnernes hus?

 – Ja, så klart!

Du har vært flink i 2014. Hva skal du gjøre i 2015?

 – Samtidig som vi i 2014 har tatt tilbake restauranten og etablert driften i regi av huset, har vi også brukt mye tid på å finne ut hvordan vi skal gjøre dette enda bedre i 2015. Selvfølgelig blir mye av denne jobben gjort i kulissene og handler om alt annet enn det spennende, men vi har veldig mange bra prosjekter vi kommer til å gjennomføre i 2015. Et kjedelig svar, men jeg garanterer at det kommer til å bli gøy!

Hva var årets beste…

…Fest?

 –Vernissagen til Høstutstillingen 2014

…Låt?

 – «Can’t Do Without You» – Caribou

…Måltid?

 – Zuper Pakki

…Lesning?

 – Morgenbladet

…Investering?

 – Ny sykkel!

Til sist et aldri så lite uteliv-O-lemma til drøfting: Enten alltid stenge baren klokka 00.00 i helgene, eller alltid måtte bryte opp slåsskamp på trappa når dere stenger?

 – Enkelt! Bryte opp slåsskamp kan det finnes løsninger på, men å stenge alt klokken tolv hører ikke hjemme i en storby med metropolske ambisjoner.

Hvem mener du bør få Osloprisen for beste utested? Stem på dine favoritter her.

Se også de nominerte til Bergenprisen, Trondheimprisen og Stavangerprisen.

osloprisen2014