Real Ones: – Kakkmaddafakka har så mye suksess om dagen at de ikke «fortjener» mer

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets konsert her.

Hvorfor tror dere vi har nominert dere?

– Tipper det er fordi det var en konsert litt utenom det vanlige for et pop/rock-band. Ikke så ofte folk spiller latinamerikanske messer kanskje. Også er jo låtene i messen helt nydelige. All ære til komponisten Ariel Ramirez for det. NATT&DAGs utsendte ble vel bergtatt da?

Hvorfor fortjener dere å vinne?

– Ikke for å være vanskelig, men jeg mener ideen om å fortjene å vinne en sånn pris er litt merkelig. Prisen er som et klapp på skulderen, og det fortjener vel egentlig de fleste, og ikke vi mer enn noen andre.

Dere har vært flinke i 2014, hva skal dere gjøre i 2015?

– Takk! Vi begynner på en ny plate. De siste årene har vi hatt ferdig en ny plate når vi har gitt ut den forrige. Tror vi klarte å gi ut fem plater på de siste tre årene. Men nå har vi for første gang på lenge ingenting klart. Vi begynner på null. Desto mer spennende, egentlig.

Hva er det dårligste dere har hørt i år?

– Det er mye drit der ute, det er det ingen tvil om. Men jeg synes ikke det er noe poeng å fortelle verden om hva som er dårlig. Hva er vitsen i å holde frem noe bare for å si at dette ikke er noe som burde holdes frem? Eneste unntaket er når det er kommersielle krefter som pusher dritten. Da kan det være et poeng å komme med en slags motmakt.

Hva vil dere huske 2014 for?

– Året da vi ga ut en latinamerikansk messe, som atpåtil slo an. Litt overraskende, og veldig gøy.

Hvordan var deres første gig?

– Det var på Kronstadfestivalen i 1994, det som nå har blitt Eggstockfestivalen. Vi gikk ennå på ungdomskolen. Jeg husker at det var hylende tenåringer på første rad. Klart det ga mersmak.

Hvilken konsert husker du best fra 2014?

– Jeg så Aretha Franklin i Radio City Music Hall. Selv i en alder av noenogsytti er hun fortsatt «The Queen of Soul».

Hvordan tror dere det er å være på konsert med Real Ones?

– Det er engasjerende. Vi legger mye vekt på at det skal være liv og overskudd i selve spillingen, at det skal være en følelse av at det som skjer, det skjer akkurat nå, og bare nå. Da føler både vi og publikum at vi er ordentlig til stede.

Hvordan ser raideren deres ut?

– Den er veldig enkel. Før sendte bookingbyrået ut en standard-raider, som gjorde at vi fikk en hel del unødvendig ingefær, frokostblanding, brus, te osv. Så sa vi ifra om at det eneste vi egentlig bryr oss om er at det er nok øl og vin, og siden har vi hatt det bra.

Hvem av de andre burde ikke vært nominert til årets konsert?

– Kakkmaddafakka? Tenker at de har så mye suksess om dagen at de ikke «fortjener» mer.

Og så et dilemma på tampen: Aldri få en Spellemannspris igjen eller dele seng med Ole Paus i én måned?

– Definitivt aldri få en Spellemannpris igjen. Men hvis det var snakk om en Bergenspris så ville det kanskje stilt seg litt anerledes.

Hvem mener du bør få Bergenprisen for beste konsert? Stem på dine favoritter her. Se også de nominerte til Osloprisen, Trondheimprisen og Stavangerprisen.

 

X