Verdens verste hotell åpner i København

Du trenger ikke dø for å komme til hipsterhimmelen.

b
a

«You are different. Just like us. 

Together we laugh at conformity.» 

Du skal være en ganske ukul sjel for å ikke la deg forføre av budskapet til Urban House, et hotell-/hostell-hybrid som straks åpner dørene i Vesterbro, København. Etter å ha blitt kåret til «verdens fjerde mest hipsteraktige bydel» av nettmagasinet Thrillist i sommer, gikk det ikke mange betenkende tikk fra bestefarklokka før hippe hotellkremmere så sitt snitt til å melke hedersutmerkelsen. Og Urban House ser ut til å oppfylle hipster anno 2007-stereotypien så til de grader at det er lett å mistenke det hele for å være en spøk.

I reklamen for Vesterbro-hotellet elter de sammen en hel rekke identitetsmarkører og håper på det beste. Se Instagasm-promoklipp her:

Authentic vibes. Salgsargumentet er selvsagt «autentisitet» og her får du servert herlig selvmotsigende fraser som «labels are for other people» over bilder av bærekraftig mat, mikrobrygget øl og et multikulturelt utvalg dorky mennesker som sykler, skater og sender tekstmeldinger.

urban-house-promo-video-is-a-joke-right-221-body-image-1416831315

I tillegg til egen tatoveringssjappe byr Urban House på utleie av «retrosykler», og skulle uhellet være ute har hotellet en egen sykkelmekaniker som gladelig lapper dekkene dine mens du mumser glutenfrie scones i stueetasjen. (Sistnevnte blir forøvrig omtalt som et felles «hangout-område» med egen bar, scene, grønne områder, hotdog-restaurant og selvbetjeningskjøkken.)

Hypp på jobb? UH tar angivelig i mot arbeidssøknader via «selfie stories» på Instagram, flittig gått gjennom av den smørblide, syklende og kaffedrikkende hotellmanageren Thomas.

Sannhetsgehalten i det parodiske makkverket har vært omstendelig diskutert, men den dårlige nyheten for dem som håper alt bare er en viraljoke på bekostning av «hipsterkulturen» i Vesterbro eller et «selvironisk» pr-stunt i regi av Kaospilot-skolen: Ifølge det danske nettstedet aok.dk er hotellet under konstruksjon og åpner altså dørene 1. mars til neste år.

urban-house-promo-video-is-a-joke-right-221-body-image-1416831003