Ukas High Five: Norges strengeste stylist lanserer nytt motemagasin

Trenger Norge enda et motemagasin?

– Det er ikke et rent motemagasin, like mye livsstil. Vi dekker alt som omgir oss visuelt, ikke bare trender og klær. Og alle trenger jo fine ting. Hvorfor skal man ikke trenge det? Man trenger strengt tatt bare to par bukser, ett par man går med og ett par som vaskes, men man liker jo å kjøpe nye ting, holde seg oppdatert, bli inspirert.

Hvordan er det å ha rykte på seg som Norges strengeste stylist?

– Jeg er verken sur eller streng, bare ærlig. Jeg ser ikke noe poeng i å juge! Hvem har kalt meg det? Det å forlange at ting blir bra er jo ikke det samme som å være streng. Man kan jo ikke grille pølser i parken hele dagen. Jeg foretrekker flinke og særegne folk. Bare late folk synes jeg er streng.

Det må nevnes at jeg er en av bidragsyterne i magasinet. Kan du si noe om hvem du har valgt å jobbe med og hvorfor?

–  Desiré Mattson og Simon Skreddernes har gjort coverne, andre bidragsytere er Jakob Landvik, Hinda Fahre, Margrethe Gilboe, Renate Torseth, Siren Lauvdal, Anja Stang, Jenny Vaagan, Jonas Pedersen Øren…

Hvem er den typiske PS-leseren?

– Det vet jeg jo ikke enda! Men kanskje en som kjenner seg selv? En som er åpen for nye tanker og nye innfallsvinkler.

Det er sant! Du har jo dekket ulike temaer noe utradisjonelt, en frisør har skrevet om hår, jeg har skrevet om fargen sort, som gotheren jeg er. En litt uvanlig innfallsvinkel?

– De har en egen spisskompetanse, og har utviklet sakene med andre journalister. Jeg ønsket å ha forskjellige stemmer på forskjellige emner.

Apropos forskjellig – hvorfor er det to forsider?

– Bladet er som begge forsidene – et upretensiøst, løst og avslappet uttrykk, men også rent og stramt. Man kan si at det ene er en søndagsmorgen, det andre er en fredagskveld.

I motsetning til øvrige moteredaktører er du svært lite synlig på sosiale medier?

– Det er jobben som teller, jeg er så lei av å se personene bak. Folk må gjøre hva de vil, men jeg liker bedre å jobbe enn å style meg selv for instagram-bilder. Det handler liksom ikke om selvpromotering. Phoebe Philo sa en gang «Jeg går heller naken enn å være på Facebook», og som motejenta jeg er følger jeg jo hennes råd. Men PS er på Facebook og Instagram, så følg oss der. Haha!

Redaksjonen gjør oppmerksom på at skribenten er bidragsyter i første utgave av PS: Magasin. 

X