Tristesse-torsdag: Kåt, kritthvit & kølsvart R&B fra Minnesota

Last ned gratis debutalbum fra Spooky Black & TheStand4rd.

b
a

Den 16 år gamle kunnilingus-croonende, do-rag-bærende soveromssensasjonen Spooky Black har fått mye oppmerksomhet for sin skamløse (men ikke sjarmløse?) og freshe vri på sprengkåt, 90-talls R&B. Videoen til Minnesota-guttens gjennombruddssingel «Without You» fra februar i år har allerede godt over halvannen million klikk på YouTube, og samtlige av låtene fra albumet Black Silk og oppfølger-EP’en Leaving har fått raus rotasjon på ymse radiostasjoner rundt om i USA.

Unektelig litt forvokst bebis-estetikk på lillemann, men tenåringsjentene skriker lell når Spooky myser ømt fra under bremmen på stocking cap’en. Se videoen til «Without You» her:

Mer under videoen.

 

På lik linje med den molefunkne musikken til svenske Yung Lean og hans Sad Boys-klikk er det lite euforisk rap å spore på Spooky Black og gruppa the Stand4rds selvtitulerte albumdebut som ble sluppet gratis på nett tirsdag. St. Paul-kvartetten, som i tillegg til Spooky selv består av rapperne Allan Kingdom, Bobby Raps og produsent / beatmaker Psymun, feiret album-zip’en / slippen med sin første konsert noensinne (angivelig til stor ståhei fra hysteriske tenåringsjentefans), og gruppa er allerede booket til en lang rekke gigs i USA og Canada.

Hvis du, som mange, er lei av å «turn up!» og foretrekker den lune lyden av yre kids i Fubu-skjorte som dyrker kåtskap og tristesse over svevende pads og 808-trommer, kan nok the Stand4rds debutalbum være midt i novemberblinken for deg. Stream settet via Soundcloud og last ned (helt grati$!) her