Søndag Summarum: Julekurv til de hvite

En hellig by til homsene og en T-banestasjon til slangetemmerne. Alle får sitt i denne ukas Søndag Summarum!

b
a

Ukas veldedighet: Man kan ikke hjelpe ALLE på en gang. Det har det danske partiet Danskernes Parti skjønt, melder nettavisen Nordjyske.dk. Partiet har nemlig brukt tiden frem mot jul til å samle inn og dele ut julekurver til trengende, men har naturlig nok ikke nok kurver til alle. Derfor har partiet valgt å begrense seg seg til hvite trengende denne gangen. Forman Daniel Carlsen, som har erfaring som leder for Danske nynazister, forklarer at partiet naturligvis skjønner at muslimer også kan være trengende, men at de akkurat denne gangen vil velge verdig trengende etter hudfarge. Sånt blir det selvsagt bråk av! TYPISK at folk skal begynne å klage på dem som faktisk gjør en innsats. Dette er akkurat som når alskens medietullinger skulle syte og mase på Bob Geldof og co fordi sangen liksom bidro til en rasitisk steroptyp fremstilling av afrikanere. SAKLIG! Lag julekurver og Ebola-sanger sjæl, da! Hvis det er så himla viktig for dere at veldedighet ikke skal være rasistisk. MAKAN!

7

Ukas oppgjør: Aaaah, spilljournalistikken. Det er sjelden vi tar oss bryet med å klikke oss inn på “offentlighetens sædluktende gutterom”, men innimellom smeller det såpass godt der inne at vi må åpne døra på gløtt og titte inn. Sånn som denne STERKE meningen:

4

Faksimile: DB.no

Nesten skrive pule på internett, det kan vi respektere. Fett!

Ukas nyhet:

1

faksimile: tronderbladet.no

Saaaaaaklig! Dere er så JÆVLIG sammen. Må ikke ta alt kildene sier for god fisk, Trønderbladet!

Ukas sak: ENDELIG noen som tar sammfunnsoppdraget på alvor. Aftenposten har intervjuet legenden @MortChri om digg & pleasure.

Ukas sterkeste mening:

2

Vi må jo det? Viktig og riktig, dette…

Ukas mindfuck: De tre firlingene som alltid hadde fotball på maten hjemme.

3

Ukas tankevekker: Dating på nett: dårlig? SS-redaksjonen slo blikkene skamfullt i bakken under høytlesningen av meningen «Det er helt OK å ikke være interessert, men da må man ha baller nok til å si ifra». Gaah! Det er vanskelig med kjærlighet!

13

Vil gutter på tinder bare ha sex eller? Svar da offentligheten!

Ukas moderniteten er dårlig: Vi skal ikke gå så aaaaltfor tungt inn i debatten som har rast på sosiale medier om hvorvidt kronikken “Sushigenerasjonen”  faktisk ER den dårligste noensinne. Så vi nøyer oss med dette herlige utdraget:

11

Det er ikke LETT å være gutt heller. Her er du positiv innstilt til misjonsarbeid og så får du ikke spise pølser i fred uten å bli plaget av fjortiser. Kjenner oss igjeeeeen. For “Hva skjedde med jenten som overrasket deg med en saftig god biff med fløtepoteter og bearnaisesaus en fredagskveld?” Argh! Kan vi ikke bare bli enige om at hvis gutta er ærlige om når de vil ha barn på Tinderchat, så lager jentene biff med bærrne på fredager? Er ikke vanskeligere enn det.

Ukas satire: «Satire er viktig» menes det i Aftenposten som påstår at «god satire er frigjørende» og at vi må tåle at noen blir støtt! Enig! Ikke la makta hvile! Som eksempel på god satire trekkes «Nytt på Nytt» og «Tabu med Abu» fram. Vi har ikke lyst til å havne i en diskusjon om hvem som presterer å bli støtt av de programmene, eller å krangle på at det kanskje er littegranne kjedelig at humorprogrammer skal vurderes utifra et vagt kriterium om et slags «samfunnsansvar» framfor å, du vet, faktisk være morsomme.

Heldigvis verdsetter vi at den eneste grunnen til at vi kan mene slike «sprø» ting er at vi er så utrolig frigjorte takket være at ting som dette skjer ukentlig:

15

Wops! Der ble vi røsket ut av den Orwellianske søndagsdystopien og tilbake til det knivskarpe og liberale ordskiftet gitt. Legg fra deg de totalitære tankene og ta på deg denne lole hatten Erna, vaktbikkja er på plass.

Ukas merkevare:

5

Faksimile: VG.no

Det viktigste nå er at vi som nasjon slår ring omkring Friele, både som konsern og medmenneske.

Ukas rumpe: Arne og Carlos har strikket rumpa til Kim Kardashian. Ikke noe å stusse over det! Bare samtiden som gønner på, ikke ser seg tilbake og gir 110% hver dag uten å nøle.

12

Faksimile: NRK.no

Ukas tips: Hvordan unngår du farlig kylling? spør VG. Enkelt, sier daglig leder i Stange kylling: – Vi har byttet ut fjærkreet med senaborterte fostere.

6

Faksimile: vg.no

Ukas eksotiske: Designkonkurransen om nye Tøyen t-banestasjon er ENDELIG avgjort, sånn her blir det, folkens:

8

Men hva er det som sitter ved utgangen til venstre der? En slangetemmer? Sannelig! Eksotisk! Tøyen ass, FOR en «multicultural hub»! Både mørke OG hvite Oslo-innflyttere (duden med kontrabass og barkrakk) i skjønn forening.

Men dette er selvfølgelig bare en arkitektbyråutopi. Tillat oss å presentere et mer realistisk bilde:

9

SV-politikere som stresser for å rekke å hente i islam-barnehagen burde inkluderes i ethvert prospekt med ambisjon om å presentere et fremtidig Tøyen.

Ukas sammenligning: Oslo er de homofiles mekka, melder Nettavisen. Det er en sammenligning vi antar både homofile og muslimer vil si seg godt fornøyd med. Og det er jo tross alt sånn at homser over hele verden setter seg på knærne og senker hodet mot bakken i retning i Oslo en fire, fem ganger om dagen.

10

Faksimile: Nettavisen

Som vanlig avslutter vi med Gaute Grøtta Grav som fremfører låta “Knekkebrød” på Rauma Kulturhus! Kliss klass kluss, folkens! God søndag!