Ny 90-talls-nostalgisk musikkvideo fra Jonas Alaska

MSN Messernger, brente CD-er, Hanson-brødrene, GIGANTISK hårstrikk rundt armbåndet og mye annet tidsriktig koloritt i Jonas Alaskas musikkvideo til «Summer».

b
a

Jonas Alaska ble født i 1988, så det er tvilsomt hvor aktiv han var drikke-, dame- og bilkjørings-fronten på 90-tallet, men så ble han jo nominert til hele tre Spellemann-priser allerede som 21-åring, så det er mulig han var tidlig ute. Alaska er for øvrig på turné, og spilte sist (04/10)  på Dildofabrik i Hamburg i Tyskland. Voksent!

I den Lavafilm-produserte musikkvideoen til «Summer› spiller Alaska en slags alfahann en gang på 90-tallet (Hanson-plakaten tyder på at det er en gang etter mBop-suksessen i 1996). Låta er produsert av Erlend Mokkelbost (JR Ewing, Montée, Rumble In Rhodos), og mikset av Nicolas Vernhes (The War On Drugs, Dirty Projectors), og er første singel fra det kommendre tredjealbumet som er ventet i februar 2015.

NATT&DAG intervjuet Alaska om litt mer fremtidsrettede ting i 2013, og spurte ham blant annet om hvor han var om 5 år.

– Jeg håper jeg er akkurat der jeg har lyst til å være. Trives godt i Oslo nå, kanskje det blir New York eller å flytte på landet etterhvert. Jeg håper i hvert fall jeg fortsatt er gira på å lage musikk.

Tilsynelatende er han fortsatt gira. Hvor vidt han fortsatt spiser brødskive med salami og nugatti kommer ikke frem i musikkvideoen til «Summer», men det kommer fram at «han» får den peneste jenta på festen. NATT&DAG gratulerer.

Jonas Alaska – Summer from Ida&Andreas on Vimeo.