Eksklusiv streaming-premiere på dokumentaren om søppelbåten

En drøm til havs ble nylig plukket ut til den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i København, hvor den gikk for fullt hus. Filmen følger tre kunstnere som vet fint lite om båtbygging, men går hen og snekrer en katamaran av søppel – tuftet på idéen om en «nødvendighetsestetikk». Den opprinnelige tanken er å nå midten av Bermudatriangelet og bli rykket opp i kosmos, men etter hvert som den merkelige båten vokser frem, bestemmer de seg for å kapre en av verdens største kunstutstillinger: Sculpturprojecte Münster. Tuftet på en forunderlig blanding av modernisme, søppel og sexfiksering, vokser Katamaranen KYS frem. Når båten er ferdig, legger de ut på åpent hav, i retning kunstutstillingen de ikke er invitert til. Filmen er regissert av Trond Nicholas Perry og Erik Pirolt.

En drøm til havs har eksklusiv nettpremiere her på nd.no. Den er tilgjengelig for streaming en uke fremover – eksklusivt for norske IP-adresser.

 

X