Avslørende mote? Julian Assange lanserer kleskolleksjon

Er Wikileaks-grunnleggeren moteverdens nye enfant terrible?

b
a

Another day, another dollar – Julian Assange vet å profittere på sitt rebelske image. Fra eksil i Ecuadors ambassade i London har Assange jobbet mot en kleskolleksjon rettet mot indiske forbrukere, i samarbeid med Franchisee India. Wikileaks-representant Olafur Vignir Sigurvinsson sier til Times of India at India er blant landene hvor nettstedet er mest profilert. Landet har også en blomstrende netthandelindustri som legger forholdene til rette for at Assanges nystartede bedrift kan bli en suksess i både politikk og estetikk.

I første omgang vil kun trykte t-skjorter slippes for salg, visstnok sterkt inspirert av Che Guevara, med grunnleggerens ansikt trykket over slagord som «Leaks exposing injustice», «Enemy of the state» og «Vive Julian Assange».

På sikt ønsker Wikileaks også å selge «…high-end moteklær, tilbehør, interiørartikler, papirvarer…» og ta steget inn i fysiske butikker.

Dette er ikke første gang Julian Assange viser sin moteinteresse. Tidligere i høst gjorde han sin modelldebut for Vivienne Westwoods sønn, Ben Westwood, sin motevisning – som selvsagt fant sted på Ecuadors ambassade. Både mor og sønn Westwood er forøvrig sterkt politisk aktive, og har helt siden 80-tallet brukt sine respektive merker til å fronte politiske og sosiale problemstillinger.

Wikileaks har tidligere blitt finansiert av donasjoner, men kan se ut til å trenge mer økonomisk støtte. Den indiske PR-eksperten Santosh Desai ser bekymret på motestuntet, skriver Times of India: Å kapitalisere og profittere på merkevaren kan utvilsomt svekke nettstedets troverdighet og integritet.

En merkevare som for øvirg alt begynner å bli litt frynsete i kantene, blant annet etter Wikileaks noe, vel, ufine antydninger om fredprisvinner Malala Yousafzai i forrige uke.

Skjermbilde 2014-10-14 kl. 13.51.22