Gladsak fra Riigikogu! Estland blir første tidligere sovjetrepublikk til å tillate partnerskap for homofile

Det holdt så vidt da Estlands nasjonalforsamling, Riigikogu, i dag var samlet i Tallin for å stemme om et forslag til kjønnsnøytral partnerskapslov. Av i alt  101 medlemmer, stemte 40 for og 38 imot. Dermed ligger det an til at homofile snart kan inngå partnerskap og få mange av de samme rettighetene som heterofile par. Ja-stemmene kom fra representanter fra det sosialdemokratiske partiet, det sosialliberale Senterpartiet og det liberalistiske Reformpartiet, nei-stemmene fra senterpartiet, reformpartiet og konservative IRL. Loven ligner den norske partnerskapsloven, som nå er erstattet av kjønnsnøytralt ekteskap. Den gir ikke fullverdig ekteskap, men like rettigheter på en rekke […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X