Gladsak fra Riigikogu! Estland blir første tidligere sovjetrepublikk til å tillate partnerskap for homofile

Det holdt så vidt da Estlands nasjonalforsamling, Riigikogu, i dag var samlet i Tallin for å stemme om et forslag til kjønnsnøytral partnerskapslov. Av i alt  101 medlemmer, stemte 40 for og 38 imot. Dermed ligger det an til at homofile snart kan inngå partnerskap og få mange av de samme rettighetene som heterofile par. Ja-stemmene kom fra representanter fra det sosialdemokratiske partiet, det sosialliberale Senterpartiet og det liberalistiske Reformpartiet, nei-stemmene fra senterpartiet, reformpartiet og konservative IRL. Loven ligner den norske partnerskapsloven, som nå er erstattet av kjønnsnøytralt ekteskap. Den gir ikke fullverdig ekteskap, men like rettigheter på en rekke […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.