Den store innflytningsfesten

Såklart den nye leiligheten skal innvies med en skikkelig innflytningsfest! Vi guider deg gjennom kvelden.

SPONSET INNHOLD
b
a

MERK: DETTE ER EN ANNONSE FOR SPAREBANK 1 SR-BANK

ETTER DITT LIVS IKEA-tur har det som for noen dager siden bare var tomme rom, fått en slags sjel. Nå står du triumferende midt i din egen leilighet, ditt eget lille kongedømme. Bare å sette opp den jævla routern som gjenstår nå. Ja, også innflytningsfesten, da.

Du skal ikke ta lett på innvielsen – den kommer til å prege leilighetens fremtid, mer enn du tror. For at andre skal sette like mye pris på leiligheten som deg selv, er gode minner fra stedet essensielt. En leilighet det knyttes gode minner til, er en leilighet som vil få kjærlighet og respekt, et sted man vil komme tilbake til. Og nøkkelen til et langt og vakkert kjærlighetsforhold til leiligheten er selvsagt en legendarisk innflytningsfest.

Vi har derfor samlet de beste tipsene for å gjøre kvelden og natten så minneverdig som mulig. Ikke dermed sagt at du faktisk husker den, hehe. Vær så god:

PLANLEGGING

En god innflyttingsfest starter med et godt Facebook-event. Innflytningsfester er ofte i realiteten kjedelige innflyttingsvors. Heldigvis er det flere enkle grep man kan ta for å avverge dette: Inviter mange. Presiser at det er FEST det er snakk om, her trenger ingen å engang vurdere byen. Er mange nok invitert kommer ingen til å ville forlate leiligheten når klokka drar seg mot midnatt. Alle – uten unntak – elsker en skikkelig hjemmefest.

«Nøkkelen til et langt og vakkert kjærlighetsforhold til leiligheten er selvsagt en legendarisk innflytningsfest.

Oppgi gaveønsker i eventet. Dette gjør det vanskeligere for folk å møte opp uten. Ønsk deg praktiske, men unødvendige ting du ikke ville kjøpt selv: Riskoker, løkkutter, juicer, robotstøvsuger og så videre.

For å ikke umiddelbart komme på kant med dine nye naboer, er det lurt å henge opp en ekstremt velformulert og hyggelig lapp i oppgangen som informerer om festen. Lyv om at dere skal være ferdig til midnatt. Oppgi telefonnummer, så minimerer du sjansen for at de møter opp på døra i timene etter løftebruddet er et faktum.

INNREDNING

Mange av gjestene kommer til å spørre om å få «the grand tour» når de står i gangen din og tripper. Da er det bare å spille med og kjøre hardt på med

Diskokult?

DISKOKULE: Diskokult?

Cribs-referanser, «this is where the magic happens» når du åpner soveromsdøra og hele pakka. En fin og lettbeint måte å vise gjestene rundt, ironisk som inderlig.

Du ønsker naturlig nok å imponere gjestene med en perfekt innredet leilighet, men ikke stress med at du ikke har fått alt på plass i tide. Det er bare en fordel om leiligheten er litt sparsommelig innredet på dette tidspunktet. Rydd vekk Alvar Alto-vasen, vent med å henge opp Pushwager-plakaten du er så stolt av. I kampens hete er det fort gjort at noe blir ødelagt, og det viktigste er uansett å skape plass til selve festen: Stua må kunne fungere som dansegulv, men husk nok sitteplasser til vorset.

GJESTER

Den viktigste ingrediensen på enhver fest. Selvsagt skal du innvie leiligheten med De beste folka<3, men ikke vær for selektiv; det er bedre med for mange enn for få gjester. Dette gjelder imidlertid hovedsakelig i timene som skal utgjøre festens høydepunkt. Utfordringen med hjemmefester er ofte overgangen vors/fest. Et knep for å gjøre overgangen smooth kan være å få gjestene til å ankomme litt spredt utover kvelden. Vorset kan typisk bestå av De beste folka<3 (disse kommer også til å vie leiligheten den oppmerksomheten du ønsker), mens de fra jobben og annet rask kan komme litt etter hvert. Det kan også være lurt å «alliere» seg med en ansvarlig venn, en som ikke pleier å bli så full, som kan passe litt ekstra på at ikke innflytningsfesten ender i et inferno av knuste vaser og knuste hjerter.

MUSIKK

Du kan ikke please alle, men det burde heller ikke være målet. Sørg for at festen har litt autoritet – leiligheten din er ikke et sted hvor man bare kan sette på «Salsa Tequila» som det passer en. Leiligheten din er for god for det. Den er også for god til å bli innviet til lyden av laptop-høytalere, iPal eller andre ikke-hørbare lydkilder. Spill høyt, la hele gården få vite at det er en ny kid in the blokk! Neida, for at festen ikke skal bli avblåst av sinte naboer og det som verre er, bør du ikke overdrive.

«Da er det bare å spille med og kjøre hardt på med Cribs-referanser, ’this is where the magic happens’ når du åpner soveromsdøra og hele pakka.»

Når det kommer til selve musikken, ha sosial intelligens: selv om du er stor fan av tidlig Napalm Death, er du nødt til å begrense deg akkurat i kveld. Det hjelper ikke at det er din leilighet og din innflytningsfest – en god vert tar hensyn til gjestene sine. Kanskje har du en nysortert platesamling du vil skryte av? Fett, men det blir for mye styr. Spar vinylen til nachet! Hengi deg til spillelister, og slå hardt ned på gjester som ikke respekterer rekkefølgen.

UNDERHOLDNING

Skal dette virkelig bli legendarisk, må du nesten dra på litt: Skaff en DJ. Eller et band! Ønsker du å ikke ødelegge forholdet til naboene dine for alltid, slår

N64 24/7?

NINTENDO 64: Innertier.

den noe harry, men akk så artige amerikanske ølsporten beer pong alltid godt an. Husk å kjøpe inn ekstra øl! I samme «noe harry, men akk så artig»-kategori finner man også glowsticks. Men, obs! obs!: Går du til innkjøp av glowsticks er det ekstremt viktig at ingen biter eller på andre måter forårsaker hull i sticksa. Glowstickvæske er UHYRE klissete – enhver overflate som får dette på seg er ødelagt for alltid.

Til nachspielet anbefales gamle tv-spill. Hadde du en innholdsløs barndom uten Nintendo 64 kan du gjøre kupp på loppemarkeder eller på Finn. Alle – uten unntak – elsker å spille Mario Kart på innflytningsfest-nach.

BLI MED HJEM 

En serie boligkvelder arrangert i regi av SR Bank. I en leilighet i Bergen i oktober og november vil du kunne få en innføring i hva du trenger å vite når du skal du skal kjøpe ny bolig. Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim fra Luksusfellen vil stå for pratingen og det vil bli servert mat på kjøkkenet. Det vil også bli anledning til å vinne en «innflytningsfest» for deg og vennene dine i leiligheten, slik at du kan få en forsmak på hvordan det er å ha en egen innflytningsfest. 

Sjekk ut Facebook-eventet HER!

MERK: DETTE ER EN ANNONSE FOR SPAREBANK 1 SR-BANK