Utenriks: Ugandiske menn klager på for små kondomer

Vi får på forhånd beklage denne noe lemfeldige utenriksdekningen, men det har seg altså slik at ugandiske myndigheter mottar haugevis av klager på at kondomene i landet er for små. Det skriver blant annet metro.co.uk.

Det er naturlig å reise spørsmål ved såpass ballsy påstander som dette, men Tom Aza, medlem av det ugandiske parlamentet, sier til ugandisk tv at komiteen for forebyggende HIV/AIDS-arbeid i landet har vært på inspeksjon i områder som er spesielt rammet av viruset. De kan bekrefte at noen menn har for store kjønnsorganer, og trenger derfor større kondomer enn det som allerede tilbys.

– Når det kommer til «action», når de har sex, sprekker den på grunn av presset, forklarer han NTV Uganda. Vi misjonerer på redaksjonelt grunnlag ikke for kjedelig sex, men av og til kan det være lurt å benytte seg av enkle, tradisjonelle stillinger for å unngå at kondomet sprekker.

Et annet parlamentsmedlem, Merard Bitekyerezo, sier til tv-kanalen at særlig unge ugandere klager på at kondomene de får utdelt er «for korte til at kjønnsorganet deres passer i dem». Han benytter også anledningen til å etterspørre hyppigere påfyll av kondomer på toalettene i parlamentsbygningen.

Det er litt vanskelig å svelge påstander som dette, særlig fordi Det offisielle verdenskartet for penisstørrelser kuka det til da de var i landet. Det finnes ikke noe penisstørrelsedata på Uganda.

Selv om gigandiske peniser i ugigandiske kondomer kan bidra til økt HIV-smitte, er det positivt at det ikke lenger er ugandernes motstand mot kondombruk, men kondomet selv som er problemet. Ugandiske myndigheter trenger uansett hardt inn i problemstillingen, og sier de skal jobbe for produksjon og distribusjon av større kondomer. Det burde heller ikke være noe problem for verdensdelen som er størst på gummiproduksjon ;(

Se reportasjen fra NTV Uganda her:

X