Apples katastrofepresentasjon: Stor, knivsikker iPhone og klokke som streamer hjerterytmen din

Apple presenterte iPhone 6 og Apple Watch på kinesisk med musikalsk innslag fra U2.

b
a

Apple presenterte nye produkter i går kveld, og bestemte seg for å streame presentasjonen med kinesisk dubbing som lydspor. Ikke et vondt ord om Kina, men det var irriterende, og man har tidligere kunnet forvente mer av Apple. Sannsynligvis har en tekniker eller tre fått sparken i dag.

Produktene Apple viste fram var iPhone 6 og en ny helseklokke, kalt “Apple Watch”. iPhone 6 kommer i to størrelser: Større (4,7”, den gamle er 4”) og Enda Større (5,5”). Klokka kommer med sensorer som gir mer eller mindre vanlig helseklokkefunksjoner, i tillegg til at du kan live-streame hjerterytmen din til venner.

iPhone 6

Mens størrelsen på iPhone 5(S) har vært 4”, er de to nye modellene 4,7” og 5,5”. iPhone 6 kommer også med NFC (Near Field Communication). Dette gjør det mulig å bruke telefonen som både lommebok og nøkkel, når nærbutikken og borettslaget ditt gjør sin del av jobben. Apple har allerede snakket med Mastercard og Visa, og man vil i løpet av kort tid kunne bruke telefonen som bankkort. Riktignok bare i USA foreløpig. Vanligvis kommer disse funksjonene til Norge i løpet av et år eller to. Begge telefonene har skjermer med safir-glass, noe som gjør at hverken asfalt, kniver eller nøkler vil kunne ripe opp skjermen. En nærmest uknuselig telefon, med mindre du bestemmer deg for å gå til angrep med sandpapir. I tillegg har de noe bedre batterilevetid enn 5S.

Pris i Norge: iPhone 6: Ca 6000, 6 Plus: Ca 7000

Tilgjengelig i Norge: Slutten av September 2014

Skjermbilde 2014-09-10 kl. 08.56.03

iWatch

Apple ser ut til å gå bort fra iNavnene, og kaller klokken “Apple Watch”. Denne vil fungere som et slags helsetilbehør til iPhone. Den er utstyrt med sensorer som lar deg holde styr på ting som hvorvidt du har stått nok oppreist i løpet av dagen, eller om du har høyere puls enn vanlig. Når du mottar en melding, får du også muligheten til å selv lage ansiktsuttrykk på noen 3D-smilies. Noen 3D-smilies som virker tatt ut av en Jamba-reklame fra 2003. Klokken kommer i flere varianter, og reimen vil kunne byttes ut. Også denne vil kunne benyttes til betaling når disse ordningene kommer på plass. Apple valgte å ikke informere om klokkens batterilevetid. Grunnen til at lanseringen er utsatt til 2015, skal visstnok være at de ønsker å forlenge levetiden til mer enn 24 timer.

Pris i Norge: Ca. 2300 kr.

Tilgjengelig: Mest sannsynlig våren 2015

Skjermbilde 2014-09-10 kl. 08.55.47

Presentasjonen

Som nevnt innledningsvis, var presentasjonen en katastrofe. Det hele var dubbet på kinesisk, og bruddstykker av iPhone 6-videoen ble vist ved uhell flere ganger under presentasjonen, før selve telefonen egentlig skulle bli vist. Det var også for hakkete til at noen kunne oppfatte noenting.

Som om ikke presentasjonen var ille nok i seg selv, var U2 invitert til å spille til slutt. “As much as they’ve accomplished in music, they’ve also made accomplishments by focusing on human rights causes, and the advancement of the human race.” sier Tim Cook til publikum. Godt sagt!

Ting ble ikke bedre av at det var forberedt en ekstremt lang, pinlig og regissert dialog mellom Cook og Bono. Poenget med denne dialogen viste seg å være at U2 slipper sitt nye album gratis på iTunes. Slå dere løs.

Skjermbilde 2014-09-10 kl. 08.56.21