Foto: SKJERMDUMP

Zara trekker tilbake «Holocaust-genser» for barn

Den spanske klesskjeden Zara har de siste dagen tilbydt internettshoppere et klesplagg som ved første øyekast minner om de stripete skjortene båret av fanger i konsentrasjonsleire i nazi-Tyskland. Genseren ble markedsført som kjønnsnøytral, og kunne kjøpes til barn i alderen 3 måneder til 3 år. Zaras lille vri er at stripene er horisontale og ikke vertikale som de var under andre verdenskrig (antageligvis først og fremst et valg basert på rådende motetrender mer enn fintfølelse og «god smak»), men den store, sekskantede stjernen er til gjengjeld plassert øverst på venstre del av skjorta, samme sted som jøder i Tyskland og visse okkuperte […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X