NATT&DAGs store diett-test: Vi spiste bananer i en uke og ble kvalt i vårt eget avfall

Tilværelsens uutholdelige letthet. NATT&DAG tester dietter i et forsøk på å forstå #samtidskroppen2014

b
a

DREP MEG, herre Konge, men ikkje med graut! Så å si alle i Norge har alle forutsetninger for å ha et sunt og godt kosthold. Antagelig har det aldri noensinne vært lettere. Kunnskap om mat og ernæring er like tilgjengelig som lettfordøyelig. Og maten er billig. Likevel skriker vi etter informasjon om hvordan vi kan avvike fra det fornuftige utgangspunktet. Såkalte eksperter selger oss råd om å faste flere dager uka, innbille oss allergier, kutte ut viktige næringskilder, leve kun på væske – og så videre, igjen og igjen, stadig nye produkter, i stadig merkeligere kombinasjoner, med varierende begrunnelser og nye innpakninger og hashtagger.

Samtidig lider rundt 120 000 nordmenn av spiseforstyrrelser. Over halvparten av norske 15-åringer slanker seg eller ønsker å gjøre det. Barn på vestkanten er oftere undervektige enn overvektige. Anoreksi er den tredje vanligste dødsårsaken blant tenåringsjenter i Europa. Smørbukken Fedon er fortsatt kjendis. Hva SKJER egentlig med verden a?

Vi stakk et termometer opp i rumpa på #samtidskroppen2014, uten å finne ut stort annet enn at den lukter dritt.

BANANDIETTEN

banandietten

 

Hva: Diett basert på avlang gul frukt som førte til utstrakt bananmangel i Japan i 2008.
Hvorfor: Ingen vet.
Regler: Spis kun bananer til frokost, lunsj og mellommåltider (så mange du ønsker), bananene skal ikke tilberedes på noen måte, drikk kun romtemperert vann, spis alltid middag (trenger ikke være bananer!) før klokken 20.00, legg deg før midnatt.
Resultat: Ned 1,1 kg på én uke.
Passer for: Psykoanalytikere, primater, studenter.
Passer ikke for: Folk som liker å ta seg en tur på byen, fargeblinde.

«Konsistensen bidrar etter hvert til en ubehagelig følelse, som om hele kroppen din utelukkende består av mykt bananstoff»

Bananen. Slapstickkomediens venn og ateistens fiende (den eneste frukten som kommer med håndtak og åpner, trolig et resultat av Guds skaperverk). De aller fleste (minus PT-er) har et relativt avslappet og humoristisk forhold til denne falliske frukten, men la deg ikke lure, banan-dietten er blodseriøs. Dietten førte til panegyriske tilstander og bananmangel i Japan i 2008, før den døde ut like fort som den kom, trolig på grunn av et litt haltende vitenskapelig grunnlag. Den siste tiden har likevel en ekstremvariant av banandietten (tretti bananer om dagen) skapt bølger i CrossFit-miljøer i USA. Ideen bak banandietten er at bananer inneholder svært mye fiber, noe som bidrar til at du bevarer metthetsfølelsen lengre. Hvor det lunkne vannet og den tidlige leggetiden kommer inn i bildet vites ikke.

Tror du at banandietten kan være dietten for deg, har vi fire grunntips du burde få med deg. For det første, kjøp bananfutteralet alle alltid ler av på matbutikken. Til tross for sin joviale form og farge, er nemlig ikke bananen en matvare det er lett å bære med seg når du er ute på farten, særlig ikke store kvanta av den. For det andre, etabler tidlig en rutine hvor du bryter opp bananer i biter før du spiser den, for å unngå seksuell spenning. Tre: velg den bananfargevaløren som du er mest komfortabel med, selv foretrekker vi de grønne, nesten skremmende grønne.

Et tidlig problem som meldte seg var at siden den eneste formen for drikke du kan innta er lunkent vann, måtte vi cold turkey av et kaffekonsum på rundt tre-fire kopper dagen bygget opp over flere år. De første dagene ble tilbakelagt i forskjellige stadier av trøtthet. Sosialt liv var det bare å legge på hylla, ettersom du heller ikke kan drikke alkohol (nei, banansprit er ikke lov). Bananene i seg selv fremstår ikke som noe stort problem de første dagene, smaken er god og relativt vanskelig å bli lei av, men konsistensen bidrar etter hvert til en ubehagelig følelse i kroppen, som om hele kroppen din utelukkende består av mykt bananstoff. Det lunkne vannet bidro heller ikke nevneverdig til å bedre denne situasjonen.

En skulle tro at du begynner å overkompensere voldsomt under middagen, ettersom middag er en frisone hvor du kan spise det du måtte ønske, men sannheten er snarere at vi opparbeidet en vedvarende kvalme på grunn av overdrevent banankonsum, som resulterte i at vi etter hvert ønsket å innta så lite føde som mulig, uansett hvor lite bananformet den var. Det er nok her nøkkelen til vekttap fra banandietten, og andre monodietter, ligger. Du skal gå så lei av det du spiser at du heller velger å la være å spise. Noen vil sikkert hevde at det lureste ville vært å bare spise litt mindre, fremfor å sette i gang med et komplisert prosjekt hvor resultatet er at du spiser litt mindre. De har kanskje helt rett, men da får de aldri sjansen til å oppleve at tisset deres lukter banan i én uke.

5:2-DIETTEN

Hva: Periodisk faste.
Hvorfor: Gå ned i vekt, uten å måtte legge om kostholdet totalt.
Regler: Spis og drikk normalt fem dager i uka, «fast» to dager. Faste vil her si 500 kalorier dagen for kvinner, 600 for menn.
Resultat: Ned én kilo på to uker. Mindre personlighet.
Passer for: Folk som er hypp på bulimi, konkurransemennesker, deg som vil ned i vekt uten å få gode vaner, deg som liker å snakke mye om eget kaloriinntak.
Passer ikke for: Folk som er redd for spiseforstyrrelser, stabile mennesker som vil ha fornuftig livsstil, pyser, sånne som blir vrange når de er sultne.

«En bieffekt av fastedagenes strenge regler er at kaloritelling blir en veldig stor del av personligheten din»

5:2-dietten baserer seg på et ganske enkelt slankeprinsipp: Mindre mat = mindre tjukk. Forskjellen er at fremfor å legge om til et kosthold som passer aktivitetsnivået ditt, sulter man seg 29 prosent av tiden og lar det skure og gå resten av tiden. Det kan – ifølge oss, og ikke folk som selger 5:2-bøker – kun tenkes to grunner til å foretrekke dette fremfor en stabil diett:

(1) Latskap og hengivenhet til dårlige vaner: Hvis du ikke gidder å bytte ut pizza med fisk, ikke vil slutte å drikke veldig mye øl flere ganger i uka, eller orker å sette deg inn i en komplisert diett som lavkarbo, men insisterer på at du gjerne vil ned i vekt, er 5:2 en naturlig løsning.

(2) Konkurranseinstinkt: Ingen blir imponert av at du slutter med godteri, spiser mer salat eller tar færre porsjoner. Å faste er derimot noe du kan snakke om og skryte av (med vekt på kan, det er naturligvis kjempeirriterende å høre folk skryte av fasting).

I ukene før testperioden hadde vi falt ut på et kostholdskråplan bestående av Narvesen-pølser, frossenpizza og kebab, akkompagnert av hovedsakelig gul Burn, billigste type eplejuice og hvitvin (hovedsakelig tørre varianter, det skal vi ha). Verdt å nevne er også et unormalt inntak fetaost. Vi var derfor på vei opp i vekt. Målet var å stoppe vektøkningen ved hjelp av fastedager, uten å måtte ta bedre vare på kroppen for øvrig.

Første fastedag brukte vi mye tid på å sette oss inn i nøyaktig hvor lite 600 kalorier egentlig er. Svar: Tre og et halvt stykke Grandiosa Nacho (vanlig åttedeling). For en person som synes en hel Grandiosa er ett måltid, og gjerne vil spise minst tre måltider per dag, er det altfor lite. Andre alternativer er to femtedeler av en kebab, tredjedelen av en sjokoladeplate eller halvannen berlinerbolle. Eller, og her kommer trikset: Tre og en halv kilo tomat eller seks kilo agurk. Første leksjon er altså (noter dette): Du kan spise cirka uendelig med grønnsaker.

Første fastedag spiste vi en halv kilo cherrytomater (85 kalorier) til frokost klokken åtte og hoppet over lunsj. På den måten hadde vi 415 kalorier igjen til middag, som vi utsatte til klokken ni. Nå var vi svimle av sult, og så vidt i stand til å legge en 200g mager svinebiff (240 kalorier), fire gulrøtter (80 kalorier) og 100g kålrot (35 kalorier) i en form midt i ovnen på 200 grader. Men ved endt dag var vi stappmette og høye på mestringsfølelse.

Den tykke leser har kanskje lagt merke til at vi har hoppet over det viktigste: Hvordan klarte vi oss utelukkende på tomat i fjorten timer? Vel, lysten til å skryte av det, og – her kommer leksjon to, kvess blyanten: Tre liter Pepsi MAX (0 kalorier) og én liter kaffe (0 kalorier). Søtsmaken og koffeinet lurer deg nemlig til å tro du har inntatt næring, dessuten blir du kvalm og mister matlysten. Slik jobbet vi også konkret mot målet om å bruke smerte til å forsterke vår usunne livsstil samtidig som vi ble tynnere.

De neste fastedagene forløp noenlunde likt, kun med noe større spredning av kaloriene. Vi fant ut at du kan spise ganske mye av supper uten kjøtt og fløte. Tomatsuppe, blomkålsuppe, fiskesuppe uten fisk. Greit nok det.

En bieffekt av fastedagenes strenge regler er at kaloritelling blir en veldig stor del av personligheten din. Diskusjoner som ikke dreide seg om kalorier interesserte oss knapt, og vi gikk ofte langt utenfor hva som er sosialt akseptabelt for å dreie samtaler inn på eget og andres kosthold. Den ironiske distansen til hele prosjektet forsvant omtrent halvveis ut i andre fastedag. Vi tenkte: Ok, vi sovner kanskje foran pulten på og sliter med å følge samtaler, men denne sulten som kniper i magen er følelsen av menneskets seier over naturen. Det var vondt, vi oppførte oss kjipt, og fikk ikke utrettet noe særlig, men pokker heller: Vår ukuelige vilje til å bli tynn uten å være sunn hadde seiret. Vi hadde slått fornuften, kroppen OG naturen.

JUICEKUR

juice

Hva: Drikke seks flasker frukt- og grønnsaksjuice daglig i tre dager. Vi tester Essentially Juice sin nybegynner-juicekur Cleanse Revitalization.
Hvorfor: Du skal rense kroppen, ikke slanke den. Essentially Juice skriver at «The potential benefits of a cleanse can fill an entire book». Blant annet skal det gi bedre immunsystem, mer energi, få deg til å se yngre ut og stabilisere vekten.
Regler: Kun innta juice i tre dager. En tredagers kur koster 1500 spenn (hver juice koster 89 kroner dersom du kjøper dem separat i butikk). Essentially Juice holder til i oljelandene Norge og Dubai. Dette er ikke kosthold for bermen.
Resultat: Tap av appetitt. Høyt energinivå. Oppheng på flytende grønnsaker. Snakker ukontrollert om juice i sosiale settinger (flaut).
Passer for deg som: Er rik. Er Fotballfrue.
En dårlig diett hvis du: Har gjennomsnittlig eller lav inntekt og lite kjøleskap.

«Den tykke cashewmelken med agave, vanilje og kokossmør smaker som søt enhjørningsæd»

Engelsktalende leger kaller det «detox» når de behandler personer som er blitt forgiftet, for eksempel av narkotika, alkohol eller tungmetaller. Detoxindustrien bruker imidlertid begrepet når de skal selge deg ulike rensekurer som behandler en mer mystisk tilstand: forgiftning uten vitenskapelig dokumenterte giftstoffer. Detoxkurene er som regel basert på konseptet om at du renser kroppen gjennom å helle i deg noe flytende i enten den ene eller andre enden. Eksempler er te-kur, juice-kur eller kaffe-klyster-kur (i detoxmiljøet blir kaffe generelt ansett som usunt med mindre det opptas analt).

Essentialy Juice er en oralbasert detox og tredagers juicekur der du skal drikke seks juicer om dagen. Hvordan en detox egentlig fungerer er noe uklart og beskrivelsen som følger med juicene er vag. Hvilke giftstoffer er det egentlig du blir kvitt? Og hvorfor skiller kroppen ut flere giftstoffer når du inntar flytende, sunt føde enn når du trykker i deg en usunn Big Mac som tilsynelatende bør inneholde mer giftstoffer?

Essentially Juice forklarer: «It takes approximately 18 hours for most people before your body eliminates one meal. Considering most of us consume three meals a day, plus snacks, your digestive system works non-stop overtime! Our body has great self-healing mechanisms which are designed to combat toxins. But put under too much daily strain it cannot cope alone anymore with the purification process.»

Nåvel, det kan virke litt underlig at det menneskelige fordøyelsessystemet, som nettopp er konstruert for å fordøye mat – og som er finjustert gjennom hundretusener av år med evolusjon – skal bli overbelastet av å fungere slik det skal. Men vi innser at et premiss for å klare å juice i tre dager er at man legger vekk den kritiske fornuften.

Det hjelper også at juicene smaker overraskende godt. Den røde juicen med blant annet rødbeter og appelsin får oss ikke bare til å tisse rosa, den er også utsøkt spicy og fyldig. Eplelimonaden har et deilig sting av ingefær som gjør deg litt svett i pannen. Den grønne grønnsaksjuicen er som å drikke en frisk blomstereng. Den tykke cashewmelken med agave, vanilje og kokossmør smaker som søt enhjørningsæd.

Den første juicedagen går med andre ord unna i en fei. Ikke er vi sultne heller. Det er såpass mye juice i hver flaske at vi blir mette. Dag to har vi mistet nesten all appetitt. Vi føler oss sunne og overlegne andre kjøttspisende kjøtere. Det uvant høye inntaket av fruktsukker gjør oss nærmest irriterende energiske. Vi heller den ene juicen etter den andre ned i gapet, og det er som en elv av frukt og grønt sildrer gjennom kroppen. Vi kan muligens slutte å pusse tennene, så blomsterduftende ånde har vi. Kroppen føles strammere.

Det er nå vi innser at alle de positive virkningene av detox sitter i hodet. Det er hvordan juicene får deg til å føle deg som er essensielt (sic!), ikke at du faktisk blir friskere (selv om du ikke er syk) av å kvitte deg med myteomspunne giftstoffer (som vi ikke ser noe til, verken før eller etter kuren). Det er dessuten ganske ekstravagant å innta næring utelukkende fra svindyr juice – og ikke hele frukter og grønnsaker. Litt som planterikets svar på vasking.

MATT DAMON-DIETTEN

matt_damon_weightloss

Hva: Diett som Matt Damon gjennomførte for å bli tynn nok til å være en overbevisende rusmisbruker i filmen Courage Under Fire.
Hvorfor: Fordi kjendisdietter er så vanlig, fordi noen kan finne på å gjøre dette på ordentlig, fordi det kommer opp når man googler «diett».
Regler: Spis kun én kyllingfilet, én potet, noen egg (4-5) og en udefinert mengde dampet brokkoli per dag. I tillegg skal du trene tilsvarende én mil med jogging morgen og kveld.
Resultat: Ned seks kilo på seks dager.
En bra diett hvis du vil: portrettere rusmisbrukere i filmer, være verdens største Matt Damon-fan, få oppmerksomhet rundt egne matvaner, beseire egne behov, miste mye vekt helseskadelig fort.
En dårlig diett hvis du vil: Ha et noenlunde normalt liv, unngå gnagsår, bli fysisk attraktiv og ikke makabert tynn, framstå som en som skjønner ernæring, unngå alvorlige helsekomplikasjoner (Damon hadde legetilsyn i mange måneder etterpå).

«Dette er ikke en sommerkroppdiett, men ekstremslanking for deg som virkelig vil være helsefarlig underernært så fort som overhodet mulig»

Så det er klart, dette er ikke en sommerkroppdiett, men ekstremslanking for deg som virkelig vil være helsefarlig underernært så fort som overhodet mulig. Dietten er ikke basert på et vitenskapelig prinsipp og er rettet mot deg som kun skumleser ingresser på «Extreme Celebrity Diets»-saker på nett. Det kan være vanskelig å vite nøyaktig hvor mye du skal trene og hvor lite du skal spise, men vi kommer frem til at et hett tips er å spise så lite at du alltid er sulten, og trene til du ikke orker mer to ganger om dagen.

Vi innser raskt at matpakke er helt essensielt, ettersom de færreste kiosker selger dampet brokkoli. Lukten av brokkoli og egg most sammen er ubeskrivelig, regn med å måtte slå unnskyldende ut med armene til medpassasjerer på buss og trikk. Her er et triks vi bruker når sulten blir for ille: vi jogger forbi et gatekjøkken, tar pause ved inngangen og lukter på maten til de som er på vei ut, det er sjelden noen mistenker noe.

Dietten legger selvsagt opp til juksing, prøv å unngå det! Det er kjipt å spise dampet brokkoli hver dag, men du kommer til å føle deg herlig overlegen de hedonistiske undermenneskene som aldri har testet grensene sine ordentlig. 17. mai sprakk vi skikkelig og satt lenge låst inne på do og spiste kake, så dagen etter måtte vi ut i skogen med en tjue kilos sekk for å forbrenne litt ekstra. Den deilige følelsen av å være lenge i skogen og møte andre innbitte dudes som gir deg anerkjennende testosteronladde nikk, er ubeskrivelig. Fra Reddit til Harvest på fem dager! Vi begynner å tenke på ting som at alle som er igjen i byen er myke tapere som aldri hadde overlevd for eksempel en krig, og at å overleve krig er viktig.

Det vanskeligste er å glemme all kunnskap om at dette er det verste du kan gjøre mot kroppen din, og generelt fullstendig meningsløst. Vi må sette av omtrent tre til fire timer hver eneste dag til trening. Det høres kanskje ikke mye ut, men husk at du skal gjøre mye av den aller kjedeligste treningen som finnes – som jogging og romaskin – alene og sulten i et kjellerrom klokka ett om natten fordi du ikke rakk det i løpet av dagen. Si også farvel til alt håp om å gjøre noe særlig arbeid: å ødelegge kroppen sin passer for de med mye fritid. I sosiale sammenhenger bør du innstille deg på å måtte forsvare dietten din med nebb og klør. Du er nå en sær taper som sier ja til middagsselskapsinvitasjoner uten å kunne spise noe, og bare sitter der og skaper dårlig stemning. Men glem det. Ditt nye liv er som en irrasjonell brokkoliluktende og diettelskende treningsfreak, så du kommer til å måtte bytte ut vennegjengen din uansett.

HVITVINSDIETTEN

51uJlXlOWsL._SL500_AA300_PIaudible,BottomRight,13,73_AA300_

Hva: Diett som tillater tre glass hvitvin om dagen.
Hvorfor: Fordi det går an å gå ned i vekt uten å kutte ut hvitvinen.
Regler: Spis 700 kalorier mindre enn din daglige anbefalte mengde (regn ut med kalorikalkulator på nett), og vips: Du kan unne deg tre glass hvitvin om dagen.
Resultat: Ned 0.3 kilo på to uker. Svakt avhengig av å legge oss hvitvinssigne. Liker nå ekstremt tørre (les: sunne) hvitviner best.
Passer for: Hvitvinselskere, folk som vil fremstå som hvitvinselskere, folk som setter hvitvin høyere enn mat, kunstnere, «bohemer», hjemmeværende kvinner.
Passer ikke for: Gravide, avholdsfolk, toppidrettsutøvere, folk som ikke liker hvitvin, folk som blir slått ut dagen derpå av tre glass vin, folk som kjører bil om kvelden.

«Dersom du er en heterofil mann, er det eksotisk å bestille hvitvin ute på byen»

Hvitvinsdietten er like enkel som den er genial: Dersom du trekker 700 kalorier fra din daglige anbefalte mengde mat, kan du unne deg opp til tre glass hvitvin daglig og likevel gå ned i vekt! Det skal iallfall boka «The White Wine Diet», som kom i 2004, ha oss til å tro. Boka (og dietten) fremstår egentlig som et eneste stort lobbyprosjekt fra vinindustrien, for etter at poenget blir forklart i første kapittel består resten av boka (de resterende ni kapitlene) utelukkende av oppskrifter på «lette» gourmetretter med tilhørende vinanbefalinger. Den kritiske leser vil kanskje kalle hvitvinsdietten for en «spikersuppediett», og påpeke at det er kostholdet som gjør at du eventuelt vil gå ned i vekt, ikke det daglige alkoholinntaket. Og ja, du vil nok gå ned ytterligere i vekt hvis du kutter ut vinen også, men – og her er vi ved selve kjernen til hvitvinsdietten – da får du ikke drukket tre glass hvitvin daglig!

Siden vi ikke hadde tid til å vente 21-42 virkedager på å få boken i posten, måtte vi laste den ned som lydbok. I retrospekt er dette – å høre på at en erkebrite på hvitvins-dagsfylla leser opp oppskrifter på lette gourmetretter med anbefalte viner – mens man hvitvins-shopper på polet, vårt beste minne fra hvitvinsdietten. Vi kjøper så tørre viner som mulig, så vi kan spise mer. Kjente hvitviner som Sauvignon Blanc og Chardonnay inneholder alle mindre enn fire gram sukker per liter.

Enkelte dager var hvitvinsdietten vanskelig å kombinere med et hektisk liv i mediebransjen. Vi drakk ofte glassene i løpet av timen før vi skulle legge oss, hvilket førte til at vi alltid la oss på oppadstigende rus. Ved en anledning måtte vi også ta et glass før en sen baskettrening, for å slippe å drikke alt rett før vi la oss. Men stort sett var hvitvinsdietten en berikelse: Å ta seg noen glass på hverdagene er heldigvis allment akseptert, og sånn sett er hvitvinsdietten en sosial diett å være på. Det er en anledning til å be venner over på noen glass. Tar du med dunken på besøk til andre, vil dette også utelukkende overraske positivt. Dersom du er en heterofil mann, er det dessuten spennende og eksotisk å bestille hvitvin ute på byen, og du føler deg kul og kontinental (er du opptatt av vin er dette to sider av samme sak). Skål da, dere.

LEMON DETOX

Hva: Rensekur. Også kjent under navnet «Master Cleanse».
Hvorfor: Ved å kutte ut fast føde for en periode, skal kroppen frigjøres fra giftstoffer. Og en nyvasket kropp skal føles bra. Som nyvasket sengetøy.
Regler: Drikk en blanding av rent vann med 140ml natursirup, tre og en halv sitron og cayennepepper hver dag. Du står fritt til å drikke så mye vann du vil. Vann med sjøsalt, urtete og avførings-te er også lov. Kaffe, alkohol og brus er ikke lov. Ikke spis.
Resultat: Konstant tissetrang. Oppkast.
Passer for: Deg som er blakk, digger offentlige toaletter eller er allergisk mot alt.
Passer ikke for: Fysisk aktive mennesker, deg med lavt blodtrykk, folk som ikke takler sultfølelse eller blir flau over korpslyder fra magen.

«Tredje dag begynner vi å spy ukontrollert»

Lemon detox-kuren baserer seg på det samme (vitenskapelig udokumenterte) prinsippet som juicekuren: Uteblir rens av vårt indre, kveles vi i vårt eget avfall. Lemon Detox er nøkkelen. En effektiv diett, angivelig med drøssevis av fordeler. Vi googler og flipper forbi bilder av nyrensede mennesker som viser frem renere hud, sterkere hår og negler, slankere midje, større smil. Slagordet er: «70 år med suksess – ikke en kjepphest», hva nå det skal bety.

Det er mye som skurrer, men vi går likevel til innkjøp av de nødvendige ingrediensene: natursirup, sitroner og cayennepepper. Natursirupen skal inneholde vitaminer og mineraler og det man trenger for å overleve. Natursirupen skal inneholde vitaminer og mineraler og det man trenger for å overleve. Noen mennesker har angivelig levd på kuren opp mot hundre dager, og det anbefales at man gjennomfører minst tre dager. Vi føler oss modige og går for én uke.

Første dagen gjør vi det vi pleier, foruten å kose oss med kaffe og mat. Dagen går med til å stusse over hvor utrolig mye vann det er mulig å presse inn i kroppen. Den føles som en vannmelon. Andre dagen skal være lettere for mange, men ikke for oss. Vi er tissetrengt. Tiden vi sparer ved å slippe å tilberede mat klarer vi ikke å utnytte på grunn av generell komatilstand. Det anbefales å minne seg selv på fordelene ved å gå på kuren, men de sterkere neglene uteblir ettersom vi biter på dem. Et annet tips er å børste tungen. Natursirupen gir nemlig vond smak i munnen.

Den tredje dagen begynner vi å spy ukontrollert og må avbryte dietten. Vi kveles rett og slett av #SK2014, i eget avfall.