NATT&DAG presenterer: Øya-vorspiel på toppen av Barcode

Med Arshad Maimouni, Thea & The Wild, Hjerteslag, Zawadi, Daniel Kvammen og Morudes.

b
a

I år som i fjor arrangerer vi Øya-vorspiel på toppen av DNB-bygget i Bjørvika. I samarbeid med MER, HES, ACT, Knirckefritt og Atomic blir det konserter med Arshad Maimouni, The & The Wild, Hjerteslag, Zawadi, Daniel Kvammen og Morudes på torsdag.

Sjekk ut vår utelivsapp for å få listeplass!

NB! Det blir Øya-vorspiel m/ utsikt over fjorden fredag også, med Sisi, Stella Mwangi, Izabell og Ingebjørg Bratland!

Se bilder fra fjorårets arrangement nederst i saken.

Arshad Maimouni spås til å være den som endelig får norsk R&B opp og frem her til lands, og har brukt det siste året til å markere seg med radiolåtene «Definere Meg» og «Valuta, Glitter & Gull», som begge har hatt fast rotasjon hos NRK P3.

NB! Se det hysteriske videointervjuet med Arshad fra Slottsfjell HER! 

Vi er ikke alene om å glede oss til debutalbumet til Thea & The Wild, som slippes på sensommeren. Dette er en albumutgivelse det har knyttet seg høye forventninger til gjennom slippet av tre glimrende radiosingler det siste året. Thea Glenton Raknes har, trass sin unge alder, lang fartstid i norsk musikkbransje. Hun har opparbeidet seg solid erfaring både som låtskriver, tekstforfatter, frontfigur og nå også som produsent. Med prosjektet Thea & The Wild leverer hun modig popmusikk som virkelig fenger. Låtene befinner seg i et alternativt musikalsk landskap der lekne popmelodier mikses med elementer av synthpop og klassisk rock.

Hjerteslag er punkere som spiller pop, eventuelt poppere som spiller punk. Du kan velge. Uansett er de jævlig bra. Derfor snakket vi med dem om lokalaviser inni en campingvogn på Bygdalarm.

Med kassegitar og dialekt skriver Daniel Kvammen tekst og melodi til låtene sine. Oppvokst på Geilo, med forbilder som Neil Young, Bob Hund og Stein Torleif Bjella, inviterer han publikum inn i finurlige tekster som veksler mellom mørke og lyse historier. Med fokus på det nære ser Kvammen på verden med et skråblikk, noe som innebærer en god dose sjeleliv som ammunisjon.

Zawadi er et nytt navn det er verdt å merke seg. Den unge Oslo-baserte artisten begynte å rappe og synge i 2004 og henter inspirasjon fra alt fra gospel, blues, jazz, soul, reggae, til hiphop, r&b og grime. Alt dette blir kokt sammen til musikk det er vanskelig å putte i noen sjanger og ikke minst vanskelig å ikke like.

Morudes: De to brødrene Maarud fra Skogbygda har vært involvert i en stor mengde musikkprosjekter. Deres forrige band sammen The Grand spilte på Øyafestivalen i 2007. Når Henrik og Amund spiller sammen som duo kaller de seg Morudes, og fokuserer på fet bluesrock med møkk under negla og landeveisstøv i håret.