Dette gleder vi oss mest til på Pstereo

Usikker på hvilke konserter du skal se på Pstereo i år? NATT&DAG har tatt avgjørelsen for deg.

b
a

Trondheims flaggskipfestival er inne i sitt syvende år, og forvandler nok en gang Marinen fra parkourpark og joggeløype til konsertarena. Sliter du med å finne ut av hva du skal se i alt mylderet av artister du aldri har hørt om? Slapp heeelt av, vi har funnet fram perlene for deg!

FREDAG

HEDVIG MOLLESTAD TRIO
Hedvig Mollestad Trio går powertrio-formatet en høy gang med sin konstellasjon av gitar, trommer og fakkings kontrabass. Beskrivelsen kan ved første øyekast virke gubbete og i overkant traust, men spiss ørene og hør etter, og det er kun vellyd du sitter igjen med. Drivet alene er så fett at de ikke trenger vokal, og det er kanskje derfor de har sløyfet den. Frontfigur Mollestad Thommasens referanser til doomgitar a la Sabbath og heavy metal-riffing på den ene siden, og eksperimentelle jazzakkorder og suggererende psykedelia på den andre, blir fullkomment i kombinasjon med ståbass og hardtslående trommer.

HVOR: Kanonscenen NÅR: 16:30

RYTMEKLUBBEN
Livet er en dans på roser for gutta i produsent- DJ- og leikegrindkollektivet Rytmeklubben. Iallfall ser det slik ut når du plasserer de på rad og rekke på en scene. Kosen smitter lett over på danseglade bivånere, som lett fyller de elektroniske blinkeskoene til avhopperne Thumpers (UK-bandet som avlyste til fordel for turné i statene – pøh!). Bandet har gravd seg ned i en ganske solid jerseyklubb-grop vi håper de forblir i, og å trekke musikalske paralleller til favoritten Cashmere Cat og lydbildet han befinner seg i, er uunngåelig. Hvorom allting er, Rytmeklubben står fint på egne bein og kommer nok til å påføre Pstereo-publikummet akutte danserykninger.

HVOR: Basstionen NÅR: 18:20

CLOUD NOTHINGS (US)
Cloud Nothings er en hormonell atombombe som eksploderte i tenårene, men som fremdeles er preget av radioaktiv pubertetskontaminasjon. Artig sammenligning, men det har en snau basis i virkelighet. Dylan Baldi startet enmannsbandet i kjelleren hjemme hos seg selv, både bokstavelig talt og i overført betydning, og ble et fullverdig band ved sin tredje utgivelse (Attack On Memory) i 2012. Følelsesladde tekster, skrålesåre vokallinjer og skranglete komp er basisvarene for den støyete poppunktrioen, og med albumet Here And Nowhere Else fra tidligere i år viser bandet virkelig hva de er gode for. En av de mest energiske konsertene på Pstereo i 2014, tipper vi.

HVOR: Kanonscenen NÅR: 18:15

GOLD PANDA
Har du skutt gullpandaen, sier du? Derwin Schlecker aka Gold Panda pløyer elektromarken med tåkete beats og svale, repetitive synther, og høster en eterisk UK-sound som får oss til å mimre om IDM (intelligent dance music, populær produksjonssjanger på nittitallet). Med seg i bagasjen har han de kritikerroste og svevende fullengderne Lucky Shiner og Half of Where You Live, samt en bråte EP-er, singler og compilations. Selv i folkehavet på festival er det lett å drømme seg bort til Gold Pandas sound, så ta deg en pause fra alt maset og slapp av, mann!

HVOR: Basstionen NÅR: 21:55

LØRDAG

JOHNDOE
Lite visste vi hva ordet «comeback» ville bety for Johndoe da de returnerte til scenen på Blæst i fjor. Utsolgt, ja visst, men det var vel ikke så uventet? Johndoe ble imidlertid så giret av opplevelsen at de ikke bare spilte flere konserter, de spilte også inn nytt album, Slugger. På kav trøndersk. I sin tid gjorde de reint bord landet over med sin fengende asfaltrock, og de har ikke mistet noe av energien siden sist. Effektive hooks, allsangvennlige tekster og et høyintensivt gitardriv, gjør Johndoe publikumvennlige, fan eller ei – dette blir både et tilbakeblikk og et frampek.

HVOR: Elvescenen NÅR: 17:35

CULT OF LUNA (SE)
Cult of Luna representerer dynamisk, helstøpt og bunnsolid metall, som flørter både med sludgemetall, industriell metall og et dronete sound. Dersom du synes det fort kan bli litt vel mye indie og eklektisk elektronika på årets festival, er våre svenske venner i Cult of Luna det perfekte alternativ til 4/4-takter og blankpolerte beats. Idet man tror man endelig har funnet takten og forsiktig nikker med til et suggererende driv, eksploderer det i kakafoniske brøl og sylskarpt gitarakkompagnement fra scenen, og med en backkatalog bestående av seks album, er det nok av godbiter å ta av. La deg bli bergtatt av dynamisk metall fra øverste hylle når Cult of Luna viser esoteriske, tekniske muskler på Kanonscenen.

HVOR: Kanonscenen NÅR: 20:15

MØ (DK)
Mye har forandret seg siden Karen Marie Ørsted ga ut EP-er med titler som «Fisse I Dit Fjæs» med punkduoen MOR. Punken er kanskje lagt på hylla, men råskapen i tekstene er ivaretatt, dog et par hakk mer subtilt. Danske MØ er en herlig crossover av indiepop, elektronika og R&B, og bærer stafettpinnen videre i en tradisjon av skandinaviske elektropopartister som baserer seg på solid vokalarbeid, glassbeats og attitude. MØ er kanskje ikke helt Robyn, ei heller Lykke Li, men noe midt i mellom. For der Robyn går all in på dansbarhet og Lykke Li setter sin lit til sin stemmeprakt, klarer MØ å møtes på halvveien. Resultatet er euforisk dansbart, og det er bare å sette opp håret i hestehale og svinge seg i beatvalsen.

HVOR: Basstionen NÅR: 22:00

Pstereo