Rumensk hacker fengslet for å ha lekket Bush-malerier

Hackeren som ga verden ekspresidentens malerier vant fire år i buret.

b
a

En rumensk datanerd «kjent» under nickene Guccifer og Small Fume (fett navn) – i «virkeligheten» en taxisjåfør med navnet Marcel Lazar Lehel – skal ha blitt dømt til fire års innesitting etter å ha blitt huket i januar bl.a for å ha knabbet den tidligere amerikanske presidenten George W. Bushs fotografier av sine forvirrende malerier over internett – deriblant de sterke baderom-aktmaleriene du ser rett over denne teksten. Vi aner ikke hvordan det der hackeropplegget funker men tommel opp til taxisjåføren for å ha giddet stresse.

Les også: George W. Bush avduker sine portretter av Putin, Blair og andre verdensledere

Lehel la seg ikke ut med bare ekspresidenten, han skal visst ha knabbet til seg epostkorrespondanse fra f.eks Hillary Clinton, Colin Powell og den rumenske politikeren Curina Cretu, og en George Cristian Maior, sjef for det rumenske «secret service». (Hvor SECRET er det når alle vet navnet ditt, eh? DRØFT!)

Lehels aktiviteter overfor amerikanske hackingofre skal visst ikke ha blitt nevnt i rettssaken, men han har i hvert fall blitt dømt til å betale en erstatning på rundt tre og et halvt tusen dollar til Cretu og Maior, og ryker bak gitteret lenge nok til å feire neste skuddår og enda litt til.

Sånn kan det gå. ;(

(Via The Verge / Dazed / NBC)