Bildeserie: Rune Rudberg på The Scotsman

Norges eneste rockestjerne spilte opp til dans på Karl Johan.

b
a

Puben The Scotsman feirer denne uka at de har holdt ut 40 år midt i utelivshelvete på Karl Johan. Det fortjener selvsagt en skikkelig feiring, og skotten kan stolt presentere et konsertprogram bestående av blant annet Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og Torgeir og kjendisene – alt sammen helt gratis. Og i går var det altså mannen man bare blir pent nødt til å innrømme at er Norges eneste rockestjerne, mannen som sannsynligvis både har spilt flest konserter og ligget med flest damer her i landet: Rune Rudberg.

Vi så for oss kø helt ned til NATT&DAG-skyskraperen og dampende allsang som sild i tønne, men til vår store overraskelse var det nesten litt glissent i lokalet da Rune entret scenen. Til gjengjeld ble det en intim og unik konsertopplevelse.

Rune spilte spilte mye fra sine senere års country-utgivelser, men i løpet av det fotball-VM-inspirerte(?) 2 x 45 minutter lange settet fikk vi også servert hits som «Ut mot havet» og «Vinger over Europa», samt coverversjoner av Kim Larsens «This is my life» og Lonestars «Amazed».

Les også: Rune Rudberg: Sex, dop og køntri

rud5

rud1rud3 rud4

Se flere bilder i galleriet under: