Vinn festivalpass til Only Connect 2014

Konserter, film, performance og foredrag i science fiction-forfatteren J.G. Ballards ånd.

b
a

Jepp, til helgen arrangeres det en egen festival dedikert til ideene til den innflytelsesrike britiske forfatteren J.G. Ballard (1930-2009). Det blir konserter med blant annet Carter Tutti, Carmen Villain og Stian Westerhus, eget filmprogram på Cinemateket, performance og foredrag på Kunstnernes Hus og masse annet spennende. Sjekk ut fullt program her.

J.G. Ballard (1930-2009) skrev i yttersonene av science fiction-sjangeren, men istedenfor å tenke ut fjerntliggende galakser gikk han inn i det indre rom. Han kommenterte tendenser i samtiden ved å beskrive den nære fremtid. Vår teknologiske mediehverdag fremstår i dag slik den ble beskrevet av Ballard for førti år siden. Det samme gjelder utviklingen på områder som global oppvarming, krig, overvåkning, celebritetskultur og pornografi.

Festivalen setter søkelys på by, urbanisering og arkitektur. Oslo, med sine omfattende bygge- og utvidelsesprosjekter kan sies å være i en permanent tilstand av ”den nære fremtid”. Festivalen vil utforske de “ballardiske” tankene gjennom konserter, samtaler, filmvisninger og performance, samt utgivelse av en egen katalog med essays og fotoserier som belyser J.G. Ballard og Oslo.

Vi har fått kloa i festivalpass, og DU kan vinne det hvis du vet hva den Steven Spielberg-regisserte fimen som er basert på den halvbiografiske Ballard-romanen ved samme navn heter. Send oss svaret på konkurranse@nattogdag.no!

Cinemateket viser filmer basert på Ballards tekster, blant annet Crash fra 1996: