Svenske trodde EU-parlamentsvalget fungerte som Robinson-øyråd

Stemte på Sverigedemokraterna ved en feiltakelse.

b
a

En svensk førstegangsvelger fikk smertefullt erfare at dette med demokrati ikke er bare bare. Vedkommende tok det nemlig for gitt at man skal stemme på det partiet man liker minst. Du vet, sånn som man gjør når det er øyråd på Robinson.

På facebook uttryktes det stor begeistring over å ha forhåndsstemt til Europaparlamentsvalget, og personen forklarer stolt at seddelen til Sverigedemokraterna ble lagt i konvolutten fordi «jag tycker det är helt sinnssjukt att någon skulle vilja ha in dom, så dom röstar vi alla ut tycker jag!!:D»

Vi skal holde oss for gode til å komme med noen dannelseskritikk, påstå at dette er det definitive argument mot stemmerett for 16-åringer osv. etc., men nøyer oss heller med å konkluderer med at svensker – som folk og som vanlig – er skikkelig dumme.

Screen shot 2014-05-20 at 10.42.20 AM

Screen shot 2014-05-20 at 10.39.06 AM

OPPDATERT: Ja, vi vet at det er kødd og at vi ble lurt trill rundt – av en svenske :(