Ny studie: 93% av heterofile menn har spoonet og kost med en mann

Menn er ”mye mykere enn før” sier forskerene.

b
a

– Vi visste at menn klemmer og koser, og ville forstå fenomenet bedre, sier sosiologen Mark McCormack fra Durham University til Huffington Post.

I artikkelen ”Cuddling and Spooning Heteromasculinity and Homosocial Tactility among Student-athletes” legger han og hans kolleger frem resultater som han mener tyder på at menn har et mer løssluppent forhold til kroppskontakt med andre menn enn tidligere. Blant annet fant forskerne at 98% av mennene i studien har delt seng med en annen mann. Desssuten oppgir – kanskje mer overraskende – 93% å ha ”spooned or cuddled” med en mann.

Alle deltakerene i studien var hvite mannlige idrettsutøvere i collegealder. Utvalget var gjort med tanke på at idrettsutøvere har mye kroppskontakt, og fordi de representerer ”tradisjonell maskulinitet”.

Sosiologene gjorde dybdeintervjuer med 40 menn. De sier de er overrasket over hvor ubevisste og hverdagslige mennene var på deres kjærlige kroppskontakt med andre menn. Blant anne siteres studenten Matts beskrivelse av sitt forhold til vennen Connor som typisk:

”I feel comfortable with Connor and we spend a lot of time together. I happily rest my head on Connor’s shoulder when lying on the couch or hold him in bed. But he’s not the only one. The way I see it, is that we are all very good and close mates. We have a bromance where we are very comfortable around each other.”