Kulturhuset rives til fordel for nytt Thon-hotell

Onsdag vedtok byrådet at Youngstorget 3, bygningen ved siden av Folketeateret som huser Kulturhuset, samt en rekke ander kultur- og teknologibedrifter, skal rives etter år 2015. Grunnen er at OBOS og Olav Thon Gruppen, som eier bygget, ønsker å reise et nytt hotell. Youngstorget 3 står på byantikvarens gule liste over verneverdige bygg. Mens OBOS og Thon vil rive og bygge et syv etasjers hotell, vil byantikvaren verne og tilbakeføre bygget til dets opprinnelige fasade fra 1880. Byutviklingskomiteen gikk imidlertid onsdag inn for et tredje alternativ: Å rive bygget som står der i dag, men tillate et nytt bygg som er […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X