Kulturhuset rives til fordel for nytt Thon-hotell

Onsdag vedtok byrådet at Youngstorget 3, bygningen ved siden av Folketeateret som huser Kulturhuset, samt en rekke ander kultur- og teknologibedrifter, skal rives etter år 2015. Grunnen er at OBOS og Olav Thon Gruppen, som eier bygget, ønsker å reise et nytt hotell. Youngstorget 3 står på byantikvarens gule liste over verneverdige bygg. Mens OBOS og Thon vil rive og bygge et syv etasjers hotell, vil byantikvaren verne og tilbakeføre bygget til dets opprinnelige fasade fra 1880. Byutviklingskomiteen gikk imidlertid onsdag inn for et tredje alternativ: Å rive bygget som står der i dag, men tillate et nytt bygg som er […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.