Bransjene kniver om The Fox

Hva sier egentlig bonden, sjefen, tanna, russen og naturen?

Tirsdag denne uken ble bøndenes egen versjon av Ylvis’ «The Fox», Ka seie bonden blæsta hardt over hele Oslo. I anledning bøndenes protest mot Sylvi Listhaug og jordbruksoppgjøret foran Stortinget, har låta etablert seg som et aldri så lite anthem i jordbrukssektoren. NATT&DAG registrerer at det finnes en jungel av bransjer og bedrifter som har laget sin versjon av gladlåta. Selv om det ikke later til å være noe mønster i hvilke typer bedrifter som hiver seg på trenden, er det likevel enkelte miljøer som peker seg ut. De strekeste bidragene, utover jordbrukssektorens påkostede storskalaproduksjon, kommer blant annet fra tannmiljøet, som glefser til med solide munnhuggeri og mildt sagt elleville vokalprestasjoner. Youtube flommer uansett over av bransjebidrag som venter på views. Fordyp deg!

Parodien på tannparodien er lastet opp av Trine Thomassen og sett hele 11 265 ganger.

Den originale tannparodien er lastet opp av TCU idea factory og er bare sett 57 ganger :-(

Selv om tannbransjen, med de to videoene har fått solid definisjonsmakt når det kommer til The fox-parodier, finnes det en rekke andre sektorer som kniver om å fylle Ylvis-låta med sine egne interne rim.

Ta for eksempel ambulansemiljøet:

…Eller næringslivs-ELITEN, som dessverre ikke har hatt tid til å lage egen tekst, men som til gjengjeld har godt over 48 000 views, og dessuten gjør det sterkt på dansefronten:

Eller den ideelle organisasjonen SABIMA, som har brukt melodien til å fremme sitt knallsterke budskap: «Hva sier naturen? -Hjelp, hjelp, hjelp, hjelp, hjelp, hjelp hjelp, hjelp!»

SEFF har også årets russekull våget seg utpå:

Ooooooog elektronikkbransjen, som bare ikke kunne dy seg for å lage en versjon med både norsk og engelsk tekst.

Vi avrunder der vi startet; med bøndenes egen sjarmoffensiv: «Ka seie bonden? Mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat.»

Har du en favoritt vi har glemt? Det har du sikkert! Ikke knug på kunnskapen, del i kommentarfeltet! ;) ;)

 

X