SKANDALE: Autokorrektur sendte Big Brother-penger til barn i Afrika

Pengene skulle brukes på stemmer i den danske Big Brother-finalen, men havnet i stedet på Afrika-kontoen til dansk nødhjelpsorganisasjon.

b
a

Ikke nok med at Big Brother fremdeles er svært i Danmark.  Nylig fikk også skandene til broiler-stavekontrollen «Autocorrect» et nytt ansikt. Den svenske nettavisen Expressen.se melder i dag om en katastrofal feil under avviklingen av den danske Big Brother-finalen i går.  Autocorrect endret nemlig det som skulle være kodeord «NIR» til «MOR» Feilen førte til at penger som skulle brukes på stemmer i den danske Big Brother-finalen, i stedet havnet på Afrika-kontoen til den danske hjelpeorganisasjonen «Folkekirkens nødhjælp». 180 Big Brother-seere endte opp med å donere over 27 000 (i følge organisasjonen selv) kroner til verdens fattigaste.

Da 180 av reality-seerne skulle stemme på deltagaren «Nirvana» 29, med koden «NIR» slo stavekontrollen til. Kodeordet «NIR» ble endret til «MOR», og i stedet for én Big Brother-stemme til seks kroner ble en gave på 150 kroner sendt til den danske «Folkekirkens nødhjælps» kampanje «Når mor mangler». Pengene går til organisasjonens arbeid i Zambia for barn og enslige mødre.

Skjermbilde 2014-04-30 kl. 10.17.23

SYND for Nirvana, som kom på andreplass i finalen.

:-(

Meeeeeen moroa er dessverre kortvarig. På sin hjemmeside melder hjelpeorganisasjonen at de som IKKE vil sende 150 kroner til hjelpeorganisasjonen har rett til å få penga tilbake.

FJO!

Synd for Afrika, bra for Big Brother.