Japansk mafia lanserer skikkelig ræva hjemmesider og gøyal supportersang

Japans største kriminelle organisasjon, Yamaguchi-gumi, lanserte nettopp nye hjemmesider (LINK), og kanskje har en eller annen japansk webutvikler grunn til å skjelve litt i buksene. For når man omsetter for trillioner Yen årlig, er det lite imponerende med nettsider som holder et kvalitetsnivå et sted mellom HP-bloggen til Anita Krohn Traaseth og Fotballfrue.

Slik ser altså den splitter nye hjemmesiden ut:

(Les videre under bildene, masse info om det kule temaet mafia)japaaansk

Google-oversatt til norsk:

jaaaapnsk2

Yamaguchi-gumi er japans største og mest beryktede kriminelle organisasjon – eller Yakuza, som er paraplybetegnelsen på den japanske mafiaen. Gruppen er mest kjent våpenhandel, drap, utpressing og narkotikatrafikk, men på sin nye hjemmeside er helt andre kvaliteter vektlagt.

Siden er tilsynelatende informasjon om noe som heter «forby narkotika og rens nasjonen-ligaen», men dette er en organisasjon drevet av Yamaguchi-gumi. Antagelig er det et forsøk på å rette det negative inntrykket lovlydige borgere har fått en den ulovlydige organisasjonen, som sies å ha tapt popularitet de siste årene. Slikt PR-arbeid har en viss tradisjon i Yakuza, som blant annet drev hjelpearbeid etter jordskjelvkatastrofen i 2011 – og støttes av flere magasiner som forherliger virksomheten.

Sammen med siden lanseres også en sang med musikkvideo:

Refrenget lyder, oversatt til engelsk av VICE:

“With nothing but my courage / and this body / I’ll trust myself to the life of a yakuza / and follow this path I’ve decided on / in Nagoya / The Yamaguchi-gumi emblem is our life / dedicated to chivalry / that’s the spirit of a man”

Yakuza har historisk fungert som tradisjonelle kriminelle med virksomhet innen blant annet smugling, utpressing og prostitusjon, men i senere år har mange også fått forgreninger inn i næringslivet. Forsøk på å beregne årlig inntekter for hele den japanske mafiaen har gitt veldig ulike resultater, fra noen hundre milliarder kroner til godt over en trillion. Hele det norske oljefondet i bruttoinntekt i løpet et år er altså et relativt moderat anslag.

En politirapport fra 2007 anslår at Yakuzaen har omtrent 83 000 medlemmer fordelt 22 klaner. Yamaguchi-gumi er den suverent største av disse, og sies å omfatte omtrent 40% av alle aktive Yakuza-medlemmer. Siden den gang har politet trappet opp kampen mot gangsterne – angivelig med stor suksess – og det sies rekruteringen har stagnert. Kanskje er det derfor organisasjonen ønsker å øke sin nettilstedeværelse.

Det antas at alle moderne Yakuza har sine røtter i to kriminelle gruperinger som oppsto i den såkalte Edo-perioden mellom 1603 og 1868: Tekiya, som drev med tyveri, svindel og heleri, og Bakuto, som sysselsatte seg med i ulovlig gambling.

Navnet stammer visstnok fra kortspillet Oicho-Kabu, hvor den dårligste hånden omtales som ya-ku-za. Spillet blir ofte spilt av Yakuza-medlemmer, som da må ta av seg skjortene sine for å vise tatoveringene.

X