Videointervju med MØ: Vi er så privilegerte at vi kan dra steder for å bli feite og solbrente

Danske MØ er langt mer opptatt av substans enn tyggegummi, og synes vi er for privilegerte i Skandinavia. Se videointervju.

b
a

DANSKE KAREN MARIE ØRSTED (MØ) oppfyller ikke de stereotypiske kravene til en popartist, men det er kanskje nettopp derfor tiden mellom debut og suksess bare er skarve to år. Siden 2012 har hun blitt en av nøkkelpersonene i dansk popeksport, lånt vokal til Avicii og blitt en Diplo-affiliert artist. Alt dette før hun har gitt ut et eneste soloalbum. Men ikke la deg lure av pop-prefikset, og radiovennlig-house-samarbeid – MØ er langt mer opptatt av substans enn tyggegummi.

– Mange spør hvorfor jeg tror kvinnelige skandinaviske musikere er så forskjellige fra resten av verden. I Skandinavia er vi så privilegerte, og vi har mer penger, så folk har muligheten til å eksperimentere med å uttrykke seg selv, og erfare seg selv. Jeg tror det er derfor det er så mange skandi-acts.

«Før var det sånn at du ble voksen når du ble atten. Nå er det fra du er tretten til … trettifem.»

— Vi er så privilegerte at vi bare kan dra steder for å bli feite og solbrente. Vi bare drar til et basseng for å sitte der og ikke gjøre noe.

Mye av tematikken i låtene til MØ dreier seg rundt tenåringsangst og tenåringsopprør, og musikkvideoen til XXX 88 starter på rommet til en tenåring.

– Da jeg var tenåring, og det tror jeg er noe mange opplever, ble verden snudd på hodet og alt føltes så sterkt; som det første kysset ditt, og første gangen man drikker seg full. I denne perioden er man også – uten at det er en god ting, egentlig – veldig selvsentrert fordi man er utrolig usikker på seg selv.

Se videointervju og les resten av intervjuet i neste utgave av NATT&DAG – på gata 7. mars.