Lær å riste det moren din ga deg før fredagens Fette Najs!

Raggabalder har holdt norske klubber varme med sitt Fette Najs-konsept i en årrekke, men til tross for at Jan Steigen og Natt&Dags «egen » Jørgen «Joddski» Nordeng sprer det glade dancehall-budskapet med like stor ståpå-vilje som to ivrige mormonerbrødre, har gutta enda igjen å virkelig presentere et av sjangerens viktigste elementer: dansing.

På Jamaica er dancehalls nemlig fylt til randen av folk som faktisk danser, og det fins ikke tall på hvor mange av de største hitsene fra øya som er tilegnet spesifikke danser. Danserne opererer i crews, og folk som Bogle er for nasjonalhelter å regne. I Europa har denne delen av dancehallkulturen derimot gått tregere, men likevel fått en voldsomt oppsving de siste årene. Det arrangeres dancehall-workshops og Dancehall Queen-konkurranser over hele kontinentet, og til og med skandinaviske dansere gjør seg bemerket internasjonalt.

Raggabalder har derfor valgt å gå sammen med Dancehallscandinavia.com for å presentere dancehall-dans i Oslo på skikkelig vis, med workshops i for- og etterkant av Fette Najs som går ned på Blå førstkommende fredag 28. mars!

Nå er det åpenbart ikke Steigen og Joddski som skal lære bort rumperistene bevegelser, men istedet et knippe skandinaviske dancehall-dronninger som virkelig vet hva de driver med: Binta, Bubblin Breezes og Susanna fra respektive Blackout Crew (Sverige) og Bubblin Crew (Finland). Førstnevnte smykker seg forøvrig med tittelen «European Dancehall Queen», og har jobbet for flere av de største jamaicanske dancehall-artistene.

For å gi deg sjanse til å øve inn moves hjemme før det som loves å bli «en av de mest autentiske dancehallsesssions Oslo har sett noensinne», har Joddski satt sammen mixtapen Tek It To Them – The Dance In Dancehall – stappfull av hyllester til nevnte danser som “Dutty Wine”, “Pon Di River Pon Di Bank” og “One Drop”, og den i overkant dansbare siden av dancehall generelt.

TEK IT TO THEM – THE DANCE IN DANCEHALL by Raggabalder Riddim Rebels on Mixcloud

Ønsker du å melde deg på de omtalte danse-workshop’ene, finner du mer info her:

workshop

X