Foto: Presse

Fem ting som er mer ROCK enn Sivert Höyem

Tidligere Madrugada-vokalist Sivert Höyem, som for anledningen har byttet ut ø med den måpende emoticonen ö, har utgitt nytt soloalbum. Stopp råkke-pressen! I anledning slippet gjør han tre ting: 1) poserer nonchalant i Dagbladet foran en vegg med konsertplakater, altså rockens svar på den urbane grafittiveggen ved Blå, 2) langer ut mot indierock, som han mener er «puslete, innadvendt og en musikalsk blindgate» i motsetning til rocken, som handler om «energi, følelser og drifter», og 3) spiller gratiskonsert på Oslo S. Oslos mest rockete sentralbanestasjon? Meget mulig.

Fra NATT&DAG-skyskraperen hadde vi utmerket utsikt til konserten i går, og har tatt oss den frihet å ramse opp fem Oslo S-relaterte ting som har mer «energi, følelser og drifter» enn Sivert Höyem.

1: Det New Age-aktige lydsporet til denne videoen fra Oslo S-brannen i 1999. Selve brannen er ikke all verden, da. Hadde det vært i en av de gamle arbeiderklassehusene på Vålerenga elller et annet mer ærlig, hederlig, höy(em)verdig rockestrøk hadde saken vært en annen.

)

2: Denne TIGEREN som står utenfor Østbanehallen. En fakkings TIGER!

Østbanehallen-b

3: Svartkledd ungdom som spiller brettspillet «Kampen om Norge» på den gamle Outland-butikken i Østbanehallen. For å parafrasere Höyem: mens «kampen om rocken» er et gjennomført hvitt middelklasseuttrykk og et middelmådig uttrykk, er familiebrettspillet «Kampen om Norge» en renere og ærligere kunstform.

kampen

4: Denne flashmobben! Energi! Følelser! Drifter! For å parafrasere igjen: Det handler om å være ærlig om hva det vil si å være et menneske som deltar på flashmobber i regi av TV2.

5: Og til slutt, denne Yelp-anmeldelsen av spor 19:

Screen Shot 2014-03-11 at 16.44.57

 

Ja, Ingar, her er det bare å ROKERE om på andre planer først som sist ;)

X