Det kommer bare til å finnes ett eksemplar av Wu-Tang Clans nye album

Wu Tang Clan slipper albumet A Better Tomorrow i juli, men til Forbes avslører klanen den (inntil nå) hemmelige planen om å slippe et album til. Dobbeltalbumet Once Upon a Time in Shaolin har blitt spilt inn i skjul siden slutten av 2000-tallet og skal trykkes opp i ett – ETT – enslig eksemplar. Prislappen vil bli i millionklassen, ifølge Wu-Tang selv.

– Vi skal presentere et kunstverk på en måte ingen har gjort før i moderne musikkhistorie

Den marokkanske kunstneren Yahya, som har gjort jobber for kongehus og andre rikfolk verden over, brukte over tre måneder på coveret, eller beholderen om du vil (se bildet).

I første omgang er planen å ta med skiva på turné gjennom museer, gallerier og festivaler, som vil stille med hodetelefoner og ta betalt mellom 30 og 50 dollar for en gjennomlytting av det 128 minutter lange kunstverket. Man vil ransakes grundig i forkant for å forsikre om at ikke noen form for opptaksutstyr blir smuglet med inn.

Ingen utstillingsdatoer er foreløpig satt, men ifølge RZA er de i diskusjon med flere, blant annet Tate Modern. Etter hvert vil albumet legges ut for salg. Da kan det i prinsippet kjøpes av hvem som helst («for a price in the millions»), for eksempel av en privatperson, som enten kan ha skiva for seg selv, eller velge å dele den med verden.

Wu-Tangs uttalte mål er at Once Upon a Time in Shaolin skal bli en oppsiktsvekkende påminnelse om at musikk er kunst på lik linje med… annen kunst? – og at hele industrien på sikt kan bli påvirket av den originale lanseringsstrategien.

 

X