Den videoen av de folka som kyssa er ikke ekte. Her er en masse ting som er det.

(TEXAS – SXSW): Å, så søtt! En hel masse pene folk som møter hverandre for første gang og kysser, også blir det søte øyeblikk av det i stedet for noe pinlig og ekkelt noe! Slik vil vi ha virkeligheten vår – i svartfilm, bra casta, med et nusselig soundtrack. Og selvsagt helt, helt, HELT uekte.

Jepp, videoen til regissør Tatia Pilieva er – selvsagt – fiksjon, en reklame for klær hvor diverse modeller, skuespillere og annet rask kysser hverandre. Og det er fint det, det eneste som i grunnen er kvalmende med hele greia er den insisterende trangen i VÅRE DAGER på å tro at internett er et sted hvor 100% autentiske – og samtidig bra klippede og velregisserte – ting dukker opp nærmest ukentlig, for å mette sulten vår på no skikkelig skikkelig ekte.

Men siden du først er her: Her er 10 ting som ER helt virkelige – i motsetning til den kyssevideoen:

10. Sykdommen struma

En forstørrelse av skjoldbrukskjertelen som forårsaker en hevelse på halsen. Særlig i innlandsområder (som Sveits) kan den nå monstrøse proporsjoner. Struma finnes.

9. Denne nyheten, om at overvektige jenter henger etter på skolen. 

Jepp, et studie ved Dundee University’s school of psychology konkluderer et studie som involverte 6000 barn med at overvektige jenter ligger et karaktertrinn under sine klassekamerater, justert for økonomisk og kulturell bakgrunn. De fant ingen lignende sammenheng for gutter. Vi i NATT&DAG er selvsagt ikke i stand til å vurdere sannhetsgehalten i denne forskningsrapporten – men vi konkluderer med at både den, og nyhetssaken om den, i det minste er 100% ekte.

8. Bekymringen for at revolusjonen i Ukraina er blitt kuppet av fascister.

Jahn Otto Johansen er bekymret. Hans Petter Sjøli i VG mener at dette bare er kaldkrigs-reflekser. Denne artikkelen, om høyreekstremistene i Svobodas fotfeste i Ukraina, gir et tilsynelatende nyansert bilde. Vi konkluderer ikke med annet enn at bekymringen finnes.

7. Døden

6. Denne tweeten fra Vidar Kvalshaug:

FaenVidar

5. Denne forholdsvis deprimerende oversikten over hvor mye mat vi kaster bort.

Nå skal ikke vi gå helt sånn Jan Egeland møter Joacim Lund på dere, men i og med at en av verdens store kornprodusenter for øyeblikket er inne i en invasjon eller revolusjon eller hva det nå enn er, og USA opplever en helt vanvittig tørke, er det viktig (og riktig) å minne om at den globale matvaresituasjonen er høyst ustabil. World Food Clock er et fint og pyntelig sted å starte, basert på tall fra FAO og awesome infographics fra Såkalt Kreative Yrker anslår den hvor mye mat som blir produsert, konsumert og sølt vekk fra du starter klokka. GOD fornøyelse. 

4. Denne tweeten fra Hank von Helvete

FaenHank

3. Dette liveopptaket av nevnte Hank

2. Denne nyhetssaken om at en katt holdt en hel familie som gissel

En barnefamilie i Portland ringte til politiet og fortalte at deres 10 kilogram tunge katt (type: Himalaya) hadde gått berserk og at de ikke turte å forlate huset. Politiet kom og fikk plassert katten i et kattebur.

1. Rock

Ekte musikk for ekte folk. Les mer her.

EDIT: Etter kommentar fra «Oslofyr» om at rock er «forutsigbart, repetitivt og kjedelig» og at det er «nok nå» har redaksjonen gått i seg selv og degradert Rock til NULLTE plass. Ny førsteplass:

1. Denne kommentaren fra «Oslofyr»

Oslofyr

X