Best of both girls

Uventet melankoli fra svenskenes dansegulvsdronninger.

b
a

Påvirkningen Neneh Cherry har hatt på Robyns musikalske utvikling behøves kanskje ikke å forklares nærmere, men gjør selvfølgelig det splitter nye samarbeidet fra de to svenske heltinnene ekstra spennende. Den nye singelen «Out of The Black» er hentet fra Nenehs kommende album Blank Project, og er i følge henne selv ikke noe åpenbart låtvalg.

– Det er ikke det sporet man ville ha forventet at vi skulle ha samarbeidet på. Det åpenbare hadde vært at Robyn og jeg gjorde en hoppe-opp-og-ned-type sang eller noe litt mer «cheeky», men denne er ganske så melankolsk, fortalte 49-åringen i et intervju med Pitchfork tilbake i januar.

Den comeback-klare veteranen avslørte også at et samarbeid mellom de to dansegulvsdronningene lå i kortene i lang tid, og at hun selv også har funnet mye inspirasjon i sin 15 år yngre kollega.

– Robyn og jeg har snakket om å lage noe sammen i evigheter, og for meg er hun bare en av de mest interessante unge kvinnene der ute. Hun inspirerer meg virkelig. Jeg møtte henne først da hun var 15 eller 16, fordi hun var skikkelig baby-ung da hun hadde sin første hitlåt. Jeg kjente folk som jobbet med henne, så hun besøkte faktisk hjemmet mitt i London på den tiden…[ ]…Jeg tror vi begge føler at vi har en slags kobling. Når jeg ser på henne, så kjenner jeg igjen mye av meg selv fra da jeg var på den alderen. Jeg har en familiefølelse med henne, og jeg forstår hvem hun er og hvordan hun fungerer. Og når jeg ser henne på scenen, så er hun så i live, og det gjør meg skikkelig glad.

Albumet Black Project slippes 25. februar via Smalltown Supersound.