Musikkvideo: Russisk homokyss fra Annie og Bjarne Melgaard

Visuelt tilfredsstillende stikk i siden til Russlands anti-homolover.

b
a

For å fremstå som langt mer homo-liberale enn hva verdens unisone medieblikk skal ha oss til å tro, har Russland gjort t.A.T.u (no less) til en bittersøt fugl føniks nå som de har fått gleden av å åpne Sotsjis Olympiske Leker. Fortrinnsvis sikkert velment, hadde det bare ikke vært for at t.A.T.us lesbiske image bare var en hinsides kynisk markedsføringsstrategi. Som et motsvar på Russlands patetiske forsøk på å være forsonende, og at ingen norske utøvere har trukket seg fra lekene, har Annie og samtidskunstner Bjarne Melgaard gått sammen om å lage en protestsang. Hvem hadde trodd at Melgaard, som ellers hylles for hvordan han avdekker og estetiserer seksualitetens tidvis ekstreme sider, også hadde en musikalsk side? Ikke vi! Låten er laget i samrabeid med Richard X, som også produserte Annies siste EP A&R, og er løst tuftet på en fortreffelig kombinasjon av acid-house og pop. Videoen, som er en slags hyper-kryssklipping av folk som kliner, kliner og…kliner, er regissert av Richard Kern som tidligere har regissert for blant annet Sonic Youth. Shake your fist for the russian kiss!