Mammon-grafi: Hemmelige detaljer?!?

b
a

NRK kjørte just ut første episode av sin storsatsning for fjernsynssesongen, krimserien “Mammon”, til storstilt respons fra omtrent hver eneste person som kan snakke og/eller skrive i hele Norge. Over én million journalister twitret om at serien er urealistisk, ifølge media. Sterkt!

Men hva SKJER egentlig i den ene episoden vi har fått se hittil? Seerene sutrer om dårlig lyd og får ikke med seg dialogen, Nils Ole Oftebro er ikke i NÆRHETEN av like breial og bredbeint som våre ekte avisredaktører IRL, representanter for Økokrim jogger i t-skjorter med feilaktige genitivsapostrofer og folk skyter seg sjøl i skallen HELE FORBANNA TIDEN. What gives? Hva skjera? Haru noen planer for helga? ;)

;)

Noe av det MERKELIGSTE i hele episoden skjer når hun med håret – hun skogsjoggeren – konfiskerer Jon Øigardens eksterne harddisk. Snedig festet på undersiden av skrivebordet, som i et slags gjemselsinitiativ! Ikke dumt, Øigarden! ;) Skaru noe i helga eller? ;)

Et lite TIPS til hvem FAEN som er morderen eller hypnotisøren bak alle disse selvmordene eller eventuelt ARKITEKTEN bak all ondskapen som allerede har skjedd og nok vil skje i de kommende «Mammon»-episodene finner man straks deretter i enda en Øigarden-disk-relatert scene. Dersom man har FALKEBLIKK!

Vi har brukt data-computerteknologi til å FRYSE “Mammon” i tid og inspisere med total nøyaktighet AKKURAT hva som skjer i hver eneste bilderamme i hele episode 1 sesong 1. For å KOMME TIL BUNNS. Eller, tja. Vi har i hvert fall trykket pause da hun med frisyren satt der og scrollet gjennom innholdet på Øigarden-disken. Vi har ikke hele dagen på oss heller.

Vi har bitt oss merke i DENNE listen over Øigarden-computerfiler:

mammon_1

Hva FAAAAAAEN ser vi her, egentlig? Kanskje du trenger myse litt ekstra med gluggene for å ta inn informasjonen som kastes mot deg her, men vi kan jo tipse om hva vårt FALKEBLIKK oppfattet:

Hvorfor har Øigarden spart på et 3,7 megabyte stort lydopptak av ornitologen Alv Ottar Folkestad? ER DET FOLKESTAD SOM ER MORDEREN? ER DETTE ET TIDLIG HINT? Hva KAN han vite om oljekorrupsjon?! ER HAN ALLIERT MED FUGLER SOM AVLYTTER HYDRO?

Hvorfor har han et 68 megabyte(!!) stort lydopptak av NRK Hordaland-radio-profilen Sølve Rydland liggende? ER DET RYDLAND SOM ER ARKITEKTEN OG/ELLER MESTERHJERNEN? HVA VET RYDLAND?

Hva tenker MODDI om det hele, tro?

Er ikke Øigarden VELDIG stor i horisonten over Barcode-bebyggelsen i det derre promobildet? Er’n ikke LITT VEL DIGER? ;)

Ikke vet vi komgpis, ikke vet vi. :( Vi har nå uansett bestilt oss operakikkert, høreapparat og oppgradering av hjemmekinoanlegget, og ansatt stenografer og advokater og eksperter på journalistisk prosedyre og diverse for å få livetwitret og simultangjennomgått hver forbanna detalj når neste episode ruller innover fjernsynsskjermene våre førstkommende mandag.

I mellomtiden holder vi et vaktsomt falkeblikkøye på ornitologen Alv Ottar Folkestad og lytter litt ekstra nøye med begge ørene på radiomannen Sølve Rydland, punktum punktum punktum…

;)