Kattas parlament: Spellemannprisen

Årets spellemannprisutdeling overrasket verken i andel kvinnelige instrumentalister på scenen eller utstudert spindelvevdøllhet i nominasjonsprosessen. Det barbeinte hvisketrollet Moddi var gjennomnominert. Kvelertak ble kalt «metal». Urban musikk ble fremført. Noe positivt skjedde: Eldar Vågan var med! NATT&DAG har spurt seks kvinnelige katter hva de tenker om musikkarrangementet i oljebyen.

b
a

katt5Trude (2), møtebooker
– Spellemann, sieru? Jeg spilte mann en gang, husker jeg! Det var en tidlig vår hin året og jeg og tre kompiser fant en frakk i størrelse ekstra large slengt over en stol utenfor en pub i Prinsens gate, og vi dro i gang det derre gamle syv dvergene-trikset og klatret opp på hverandres skuldre og inn i frakken i vertikal fordeling og stakk en tur på Munch-museet og så på «Skrik» og greier. Ganske nice opplegg det der, gleder meg litt med en viss skrekkblandet fryd til å se hvordan det skal gå med museet når de flytter ned i det derre dollarstrøket. Hva hadde Muncher’n sjøl tenkt, tro? Ja det er vanskelig å si, han tenkte jo mye rart.

katt4Laura (9), gruvearbeider og demonolog
– Shit ass, årets spellemann til han derre gamle neket av en Ole Paus? Fyyyyyyy faen for en parodi. Endelig legger’n opp (takker faen) den urkjedelige murrekarrieren sin og så sitter ’em i juryen og lesser innpå glass etter glass med Larsen-cognac fra den derre skonnertformede kitschflasken og tenker at jaggu faen, nå må vel det skrøpelige, antikke skinnet premieres med noen triangler eller munnharper eller hva faen det er? Jeg er «not into it» for å si det på engelsk! «Habla ingles» som de sier! Gleder meg IKKE til comebacket i 2016 med Dagbladet FREDAG-portrettintervjutittelen «Tilbake fra Paus-en» heller. Her er det mye å ta tak i.

katt3Milly (1,5), skipskatt og jusstudent
– LOL skjera, tror du serriøst jeg satt og så på SPELLEMANN? Jeg programmerte Get-boksen til å slå seg av under hele sendingen for å GARANTERE at jeg ikke så et sekund av Moddi og den infamt påkostede ullgenser-og-bustehue-stilen hans. Han vant en eller annen pris, sieru? Tenker det, de er jo glade i tusser og troll og nikking og mumling og motbydelig tilgjort og påtatt ostentativ eremittfremtoning borti oljelandskapet der. Er det ikke der de derre VAMP kommer fra? Apropos ronking, lissom. Nei takk fra meg.

katt2Paula (4), klarsynt og lastebilsjåfør
– Drøyt innafor show, egentlig. Bra fokus på urbankultur, må jeg si! Gode flyfotos fra Lofoten eller hvor faen det var. Fett at en gjeng katter vant barnemusikkprisen! Tommel opp for dansebandsseier til Hanne Mette Gunnarsrud fra Contrazt. Kan du hive inn en YouTube-video med den derre «Kjære Kristine»-koveren deres et sted i nærheten av dette svaret mitt? Dette er vel til en nettsak, er det ikke? Dere er jo så jævla dreven på sånn derre multimedial SosMed-posisjonering, ikke?

katt1Artemis (9), egyptisk gud
– Programmet vakler på en misforstått idé om folkeunderholdning og en feiltolkning av musikkens formidlingsevne. Det er langt mellom latterkulene og tårekanalene får ikke kjørt seg. Her skal alle tekkes, men ingen gledes. Man kan spekulere i at spellemannsendingene var bedre da showet ble produsert av TV2. Er det under enhver kritikk? Ikke så langt derifra. Terningkast fire.

 

krabbeMulva (9), krabbe
– Jeg drikker store glass brus i dag, ass. Har kjørt avholdsstil hittil i 2014 og det er ikke noe jeg kan anbefale. Herregud, drikk brus om du vil. Hvordan tror du ellers vi krabber får til den derre boblegreia i kjeften? Det er brus det handler om. Jeg anbefaler URGE, men Coca-Cola funker det òg. Best å unngå lightbrus. Sånn derre mellomsjiktegreier, «zero» eller hva de kaller det, det er ikke det helt store det heller. Skikkelig brus med skikkelig sukker for skikkelige krabber. Det er mitt tips.